Annons:

Sportchefens hårda dom: ”Kan inte vara annat än ett fiasko”

Daniel Stolt tycker att Vimmerbys uttåg i playoff 2 var ett fiasko. Foto: Vimmerby Hockey

Sportchefens hårda dom: ”Kan inte vara annat än ett fiasko”

I lördags tog Vimmerby Hockeys säsong slut i playoff 2 mot Visby/Roma. Sportchefen Daniel Stolts dom är stenhård.
– Det är klart att jag känner tomhet och besvikelse. Jag vill sätta fiaskostämpel på det här, inget snack om det, säger Daniel Stolt.

Annons:

Vimmerby blev trea i Allettan och slapp därmed playoff 1. Man fick dessutom välja motståndare i playoff 2 och skulle ha en eventuell tredje och avgörande match på hemmais. Det behövdes aldrig. Istället vann Visby/Roma matchserien i två raka matcher.

– Hela laget, både ledare och spelare, var överens om att vi skulle välja Visby/Roma. Då kan det inte vara annat än ett fiasko att åka ut i två raka matcher. Och på det sättet vi gjorde det, det är så att man blir mörkrädd. Det var för jävla dåligt. Visby gjorde precis det vi hade förväntat oss, ändå kunde vi inte göra något åt det, säger Daniel Stolt.

Var brast det enligt ditt sätt att se det?

– Dels i powerplayspelet. Vårt spel i powerplay i den första matchen var så kasst att det inte finns på kartan. Med så många otroligt duktiga spelare måste vi kunna göra det bättre. Sen tycker jag inte att vi har spelat någon playoffhockey utan istället såg det ut som att vi var mitt i serielunken i november. Vi förlorade kamperna framför målen och Visby hade en fantastisk målvakt. Vi hade 3-1 hemma och det ska vi inte tappa mot ett lag som inte vill föra spelet.

”Betyget blir inte godkänt”

Daniel Stolt anser att laget, som sämst, borde ha avancerat till playoff 3.

– Jag kan tycka att man kunde kräva ett playoff 3 med tanke på hur Allettan utvecklade sig och att vi fick välja motståndare i playoff 2. Hade vi tagit oss förbi Visby tror jag att vi hade tagit oss till kvalserien. Betyget för den här säsongen blir inte godkänt. Det gäller från mig och Pelle (Johansson) som sportsligt ansvariga till spelare och ledare.

Tycker du att det har saknats någon spelartyp i laget?

– Personligen tycker jag att det här laget har det mesta för att lyckas på den här nivån. I powerplay har vi saknat lite, men jag tycker att i laget har vi alla typer av spelare för att kunna ta oss långt. Tidigare säsonger har vi varit lite små och lätta, men till den här säsongen fick vi in rejäla spelare i Robin Höglund, Pontus Johansson och Ludvig Jardeskog. Det man kanske kan önska sig är en försvarsgeneral i 30-årsåldern, men av någon anledning spelar de oftast inte i division ett.

Nyförvärven petades

I slutet av Allettan värvade Vimmerby Viljami Wacklin och Martin Modigs. Det blev inga succéförvärv. Wacklin var petad i båda matcherna mot Visby och Modigs var det i den första matchen. Daniel Stolt är självkritisk när det gäller värvningen av Viljami Wacklin.

– Vi får dra lärdom av det. Ska man ha utländska spelare ska de nog vara med från början eller ha spelat i landet tidigare. Vi såg att det fanns kvalitéer, men det är en omställningsperiod också. Men helt klart är det så att det blev inte alls vad varken vi eller Viljami hade hoppats på. Han var jättebesviken när han åkte hem i dag. När det gäller Martin var det mer självklart att plocka in honom. Han ville gärna komma ner och hjälpa till och spela för moderklubben, säger Daniel Stolt.

En spelare med kontrakt

Vimmerby Hockey har bara en spelare under kontrakt till nästa säsong och det är lagkaptenen Jakob Karlsson. Under måndagen kunde vi berätta att Sebastian Manberg blir den första spelaren att lämna klubben.

– Visst hade det varit skönt att ha lite fler spelare klara i det här läget. Några spelare i nuvarande trupp har fått kontraktsförslag och några kommer att få det. Det blir ju naturligt så att en del spelare byts ut och några har säkert andra planer. Jag har dessutom sex, sju spelare i truppen som jag inte har pratat med än.

Tycker du att några spelare är extra viktiga?

– Visst finns det några stycken, men jag vill inte säga att någon är viktigare än någon annan. Ingen i det här laget har fallit ur ramen, det är den bästa grupp jag jobbat med. Om jag fick bestämma helt så är det inte många spelare jag skulle sparka ut. 

Ska prata med tränarna

När det gäller huvudtränaren Tobias Jahr och assisterande tränaren Morgan Persson så är inget klart i nuläget.

– Inget är klart där, jag ska sitta ned och prata med dem nu i dagarna.

Eric Karlsson kom in i tränarstaben inför playoff-spelet.

Är han aktuell för en fortsättning?

– Jag kommer självklart att prata med Eric också, säger Daniel Stolt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt