Annons:

Dahl slog sitt eget poängrekord: ”Vi hade riktigt kul”

Simon Dahl slog sitt eget poängrekord mot Limhamn. Foto: Ossian Mathiasson

Dahl slog sitt eget poängrekord: ”Vi hade riktigt kul”

Simon Dahl gjorde sju poäng när Virserums SGF besegrade Limhamn med 15-1 i går. Så många poäng har Vimmerbybon aldrig tidigare gjort i seniorsammanhang.
– Vår femma var i anfallszonen mest hela tiden. Vi hade riktigt kul, säger Simon Dahl.

Annons:

Både Virserums SGF och Simon Dahl hade fått en tung start på kvalserien till division två. Men hemma mot Limhamn lossnade det. Virserum tog sin första seger och Simon Dahl gjorde sina första poäng i kvalet, närmare bestämt sju stycken.

– Jag gick poänglös i de två första matcherna. Det kändes inte bra, det är ju i kvalet jag ska kliva fram, säger Simon Dahl.

”Oftast då det går bäst”

Mot Limhamn klev han verkligen fram. Och Virserum tog gruvlig revansch efter den svaga insatsen mot Lund i söndags.

– Det kändes som att vi bara gick ut och hade kul. I tidigare matcher har det nog varit en undermedveten press.

Det var stor skillnad nu?

– Verkligen. Hela gruppen steppade upp. Alla var medvetna om vilken dålig match vi gjorde mot Lund så det var bara att köra och ha kul. Det är oftast då det går som bäst.

Hur bra var insatsen?

– Den var bra. Vi gjorde det vi skulle plus rätt mycket till. Det var väl ingen som i sin vildaste fantasi kunde tro att vi skulle vinna med 15-1. Alla gjorde en bra insats, säger Simon Dahl.

Slog sitt tidigare rekord

Simon Dahl själv stod för sju poäng. Enligt statistiken fyra mål och tre assists, men Dahl själv rättar till tre mål och fyra assists. Hans kedjekamrater Andreas Lundgren och Christoffer Velander svarade dessutom för sex poäng var.

– Jag gjorde sex poäng i några matcher förra säsongen, men har aldrig gjort sju poäng i en seniormatch tidigare. Jag kände direkt från start att jag hade flytet så det var bara att köra. Vår femma var i anfallszonen mest hela tiden. Vi hade riktigt kul, säger Simon Dahl.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt