Hultström tog första semin till förlängning – kvitterade sent

Linus Hultström tog den första semifinalen mot Skellefteå till förlängning med ett sent mål. Foto: Linus Johansson

Djurgårdens IF var på väg mot förlust i första semifinalsmatchen mot Skellefteå AIK. Då, med en minut och 46 sekunder kvar av matchen, sköt Linus Hultström 3–3. I förlängningen avgjorde Skellefteå.

Djurgården hade en klar 2–0-ledning i den första semifinalsmatchen mot Skellefteå AIK men den rann ur deras händer.

Fem minuter från slutet i tredje perioden gjorde Oscar Möller 3–2 för Skellefteå och var på väg att skaffa sig fördel i semifinalsserien.

Då klev Vimmerbysonen Linus Hultström in i handlingarna och sköt 3–3 efter 58.14 och förde matchen till förlängning. Det var Linus Hultströms fjärde fullträff i SM-slutspelet.

I förlängningen var det ett drömmål signerat Jimmie Ericsson (Skellefteå) som avgjorde. Skellefteå leder därmed med 1–0 i matcher.