Annons:

VH-sportchefen tror att plundringen fortsätter: ”Nästan säker på det”

Vimmerby Hockey har tappat tre spelare till Hockeyallsvenskan och fler kan det bli. Foto: Ossian Mathiasson

VH-sportchefen tror att plundringen fortsätter: ”Nästan säker på det”

Tre av Vimmerby Hockeys bästa spelare är redan förlorade till Hockeyallsvenskan. VH-sportchefen Daniel Stolt tror att det blir fler.
– Jag är nästan säker på att vi kommer tappa minst en spelare ytterligare till Allsvenskan, säger Daniel Stolt.

Annons:

Vimmerby Hockey har haft en mörk silly season så här långt. Bara en spelare, Jakob Karlsson, står under kontrakt. Desto fler har redan lämnat klubben.

För en tid sedan stod det klart att nyckelspelarna Jesper Kokkonen och Dennis Fröland lämnar VH för spel med BIK Karlskoga i Allsvenskan.

– Det är klart att jag visste att det var två spelare som borde vara attraktiva på marknaden så det kom inte som en chock. Sen är det så klart inga enkla spelare att ersätta, säger Daniel Stolt.

”Det är skittråkigt”

I går kom också uppgifter om att poängkungen Markus Modigs lär vara förlorad för Vimmerby Hockey. Här nämns IK Oskarshamn som en tänkbar klubbadress.

– Vi ser ”Macke” som förlorad. Det är bara att önska honom lycka till. Det är skittråkigt, så klart, men han måste ta den chansen han nu får att spela i Allsvenskan. Han är en fantastisk hockeyspelare.

Hur känns det att bli av med tre spelare av den kalibern?

– Det är tre toppspelare och mycket poäng som försvinner. Men det jobbigaste med det är att det försvinner lite hjärta. Det är tre fantastisk bra killar som har skött sig i alla avseenden. De är svårare att ersätta som personer än som hockeyspelare, säger Daniel Stolt.

Kan tappa fler spelare

VH-sportchefen är dessutom inställd på att plundringen från Hockeyallsvenskan ska fortsätta.

– Ja... Jag är nästan säker på att vi kommer tappa minst en spelare ytterligare till Allsvenskan.

Handlar det om Hampus Harlestam eller Petter Runesson?

– Det blir ju lätt så att man tänker på de poängstarka spelarna. Men jag ser även andra som potentiellt skulle kunna vara aktuella, säger Daniel Stolt.

Sedan tidigare står det också klart att Sebastian Manberg har lämnat Vimmerby för spel med Hudiksvall. Dessutom har målvakten Johan Kallio, i Dagens Vimmerby, deklarerat att det inte blir någon fortsättning i VH.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt