Annons:

VIF börjar mot favoriten – Strand med i matchtruppen

Alicia Strand är tillbaka i A-lagets matchtrupp när Vimmerby premiärspelar mot Norrköping. Foto: Linus Johansson

VIF börjar mot favoriten – Strand med i matchtruppen

IFK Norrköping DFK siktar mot Elitettan. Vimmerby IF är ute efter att etablera sig i division ett. På söndag ställs lagen mot varandra i en seriepremiär som spelas i Norrköping.
– Om vi har en bra dag kan det mycket väl räcka till tre poäng, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Nykomlingen Vimmerby får verkligen en riktig rivstart på division ett-äventyret. I seriepremiären väntar nämligen favorittippade IFK Norrköping DFK på bortaplan.

– All press ligger på Norrköping. De har hemmaplan, räknar med storpublik och så vidare. Vi kan spela helt utan press och det känns faktiskt skönt att börja mot ett lag som på förhand sägs vara ett av de bästa i serien, tycker Håkan Ericsson.

Ligga rätt i positionerna

VIF-tränaren säger att han inte vet särskilt mycket om Norrköping.

– Jag vet inte vad vi kan förvänta oss. Men vi är förberedda på att det inte kommer att se ut som förra säsongen, där vi hade 75 procents bollinnehav i många matcher. Vi ska göra vårt bästa och det kan mycket väl räcka till tre poäng om vi har en bra dag. Målbilden efter 90 minuter är att vi ska kunna sitta i omklädningsrummet och vara nöjda.

Vad krävs för en lyckad premiär?

– Vi måste ligga rätt i våra positioner och minimera misstagen på egen planhalva. I division två kunde vi göra misstag på egen planhalva, till och med utanför straffområdet, men gör vi det nu kommer det att straffa sig.

Känningar i baksida lår

VIF får klara sig utan knäskadade Emilia Nilsson i premiären på söndag.

– Hon började jogga lite lätt i går, men det lär ta ett par veckor till innan hon kan spela match, säger Håkan Ericsson.

Inte heller Mia Anspach finns tillgänglig för att spela i årets första seriematch.

Skyttedrottningen Nathalie Johansson har haft känningar i baksida lår under veckan och är ett litet frågetecken.

– Hon är med i startelvan, sen får vi se hur hon känner på uppvärmningen och var matchen tar vägen, säger Håkan Ericsson.

Börjar på bänken

Alicia Strand, som missade förra säsongen på grund av en allvarlig knäskada, finns för första gången den här säsongen med i A-lagets matchtrupp.

– Alicia kommer att börja på bänken och om det blir något spel eller inte får vi se. Hon ser riktigt bra ut och kommer att göra mycket nytta för oss.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt