Annons:

Tränaren bekräftar: ”Ganska nära Vimmerby”

Philippe Horsky är ett hett alternativ för tränarjobbet i Vimmerby Hockey och enligt honom är det rätt nära en påskrift. Foto: Ossian Mathiasson

Tränaren bekräftar: ”Ganska nära Vimmerby”

Vimmerby Hockey kan vara på väg att landa en ny huvudtränare. Philippe Horsky, 35, bekräftar att det har upprättats en kontakt med Vimmerby som är god.
– Det är ganska nära Vimmerby men jag har inte skrivit på något. Det finns inga hemligheter, säger han till Dagens Vimmerby.

Annons:

Philippe Horsky har ett långt förflutet som tränare i framför allt den österrikiska högstaligan där han var assisterande tränare till Tommy Samuelsson i Vienna Capitals mellan säsongerna 2011/2012 och 2014/2014. 

Säsongen 2014/2015 var han junioransvarig, huvudtränare för J20-laget och assisterande tränare i a-laget. Under alla dessa år har han varit med och byggt upp juniorhockeyn i Vienna. 

Säsongerna 2015/16 och 2016/17 var han tränare för Örebros J20-lag och under den gångna säsongen tillhörde han den schweiziska klubben HC Sion-Nendazs organisation. 

Nu kopplas den 35-årige tränaren, som har över 300 matcher i högstaligan i Österrike och två VM-turneringar på meritlistan, ihop med Vimmerby Hockey. 

– Jag har varit i kontakt med Vimmerby men jag har inte skrivit på något. Det är ändå ganska nära, det finns inga hemligheter. Jag har fått erbjudanden från klubbar hemma i Österrike och Schweiz och jag har velat kika vad som finns på marknaden, säger Philippe Horsky. 

Det var en dröm som slog in när han fick möjligheten att träna ett svenskt lag för några år sedan och nu återvänder han gärna till den svenska hockeyn. Han har pluggat svenska på universitet i Wien under flera år för att just bli tränare i Sverige och även studerat svenska under sin tid i Sverige. 

– Jag gillar att coacha svenska lag och jag vill jobba i en förening där det finns folk som bryr sig, vill något med sin verksamhet, är ambitiösa och på tårna. Det är vad jag har saknat i de andra föreningarna jag har varit i men jag har fått en jättebra känsla för Vimmerby. 

Vad är det som lockar med Vimmerby?

– Jag har snackat mycket med Stolt (Daniel) och Lindblom (Thomas) och även med folk runt omkring. Alla har sagt att det är en ambitiös förening och det är en känsla man får direkt. Jag gillar inte skitsnack, det ska vara tydligt och ärligt. Därför lyssnade jag på Vimmerby, säger han. 

När bestämmer du dig?

– Jag ska bestämma mig nästa vecka. 

Hur stor är chansen att du tränar ett svenskt lag nästa säsong?

– Vi får se. Förmodligen blir det Sverige, det är mitt mål.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt