Annons:

  • Familjepucken skänkte stor summa pengar till VH

    Familjepuckens ordförande Camilla Freedeke lämnade över 315 000 kronor till Vimmerby Hockey och ordförande Marcus Samuelsson i slutet av årsfesten. Foto: Ossian Mathiasson

  • Familjepucken skänkte stor summa pengar till VH

    200 personer kom på Vimmerby Hockeys årsfest på Mässhallarna, den bästa siffran på 35 år.

  • Familjepucken skänkte stor summa pengar till VH

    Michael ”Mulla” Milton, Mats Petersson och Jonas Levin mötte tre juniorer i att kunna förstå tio hockeytemer som VH-tigern visade med klubba.

  • Familjepucken skänkte stor summa pengar till VH

    Tigern visar "Lägg ut grejerna på Blocket" som i detta fall har betydelsen av att laget spelar dåligt och borde satsa på annan sport.

  • Familjepucken skänkte stor summa pengar till VH

    Stödföreningen Offside blev hyllade på årsfesten.

  • Familjepucken skänkte stor summa pengar till VH

    Camilla Freedeke, ordförande i Familjepucken, har lett arbetsgruppen för att göra årsfesten möjlig.

Familjepucken skänkte stor summa pengar till VH

Vimmerby Hockey tog till ett nytt grepp vid lördagens årsfest. Prisutdelningarna var borta och man lade i stället fokus på att hylla de ideella krafterna, lyfta det som händer och få gästerna att känna gemenskap.
Som avslutning på kvällen skänkte Familjepucken 315 020 kronor till klubben.

Annons:

Vimmerby Hockey har satt punkt för säsongen 2017/18 med årets hockeyfest på Mässhallarna i Vimmerby. 

Jämfört med tidigare årsfester blev det en del förändringar. De traditionella prisutdelningarna skrotades till förmån för en kväll där fokus låg på att återkoppla allt som händer i föreningen och få skratta ihop.

– Vi har ansträngt oss för att få till ett program där vi ska visa på klubbens utveckling och lyfta allt det goda som händer i föreningen. Det är en kväll där vi hyllar föräldrarna och alla funktionärer. Vi är tacksamma för alla ideella krafter som hjälper oss och då är det viktigt att ha en kväll där man känner gemenskap, säger Camilla Freedeke, ordförande i Familjepucken och ansvarig för arbetsgruppen med årsfesten. 

Från 40 till 200 på ett år

Hon berättar att man har riktat festen till alla som har sitt hjärta i Vimmerby Hockey och de vuxna föräldrarna så de känner att festen tillägnas dem. 

I fjol kom det 40 personer och i år smällde det till rejält med 200 gäster. 

– Vi kunde inte tro att det skulle komma 200 personer. Från första början hade vi bokat festlokalen på övervåningen då trodde vi på kanske 60 personer, säger hon och lägger till:

– Senaste gången vi var så här många var för 35 år sedan, då (1983) var det 200 personer. Målet har hela tiden varit att man ska känna att det händer grejer i Vimmerby Hockey, att vi är på gång och har en längtan till nästa säsong. Vi är supernöjda med resultatet. 

Satsar på mental träning

Kvällens konferencier Patric Engqvist höll i trådarna på scenen och det var många programpunkter som man hann med under kvällen.

Han intervjuade bland annat ordförande Marcus Samuelsson, vice ordförande Anders Kostenius och ungdomsansvarige Krister Ström under programpunkten ”God kväll Vimmerby Hockey”. Stödföreningen Offside, som står för alla busskostnader och gör det möjligt för spelare och föräldrar att åka buss på alla bortamatcher, hyllades.  Inger Sand, Thomas Carlsson och Michael Hultström fick prata om föreningens satsning på mental träning på juniorsidan.      

Tävling om hockeytermer

Det blev en tävling på scenen där seniorer och juniorer utmanades i tio olika hockeytermer som uppvisades av VH-tigern. Jakob Karlsson, kapten i VH, släppte på scenen nyheten om att backen Pelle Ström har skrivit på ett nytt kontrakt och de pratade även om hur de ser på klubbens utveckling och den gångna säsongen. 

Flera a-lagsspelare, som lämnat Vimmerby och åkt hem efter säsongen, skickade ett par hälsningar till spelarna i a-laget och även juniorerna.   

Över 300 000 kronor till VH

Kvällen avslutades med att Familjepucken kom upp på scenen och lämnade över de insamlade pengarna för säsongen till VH:s ordförande Marcus Samuelsson. Summan landade på 315 020 kronor. 

– Det arbete som Familjepucken och Offside lägger ner är otroligt värdefullt. Det skulle inte funka utan dem. Vi behöver skaffa oss ännu bättre grund för intäkter men det är via andra samarbeten och möjligheten till att utveckla arrangemanget kring arenan och det har vi inte i dagsläget. Det sätter begränsningar för vad vi kan göra, säger Marcus Samuelsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt