Annons:

  • JUST NU: HAN ÄR NY HUVUDTRÄNARE I VIMMERBY HOCKEY
  • JUST NU: HAN ÄR NY HUVUDTRÄNARE I VIMMERBY HOCKEY

    Phil Horsky har en diger meritlista både som spelare och tränare. Foto: Vimmerby Hockey

JUST NU: HAN ÄR NY HUVUDTRÄNARE I VIMMERBY HOCKEY

Vimmerby Hockey har presenterat sin nya huvudtränare. Det blir, som väntat, österrikaren Philippe Horsky som tar över efter Tobias Jahr.

Annons:

– Jag har varit i kontakt med Vimmerby men jag har inte skrivit på något. Det är ändå ganska nära, det finns inga hemligheter. Jag har fått erbjudanden från klubbar hemma i Österrike och Schweiz och jag har velat kika vad som finns på marknaden, sa Philippe Horsky till Dagens Vimmerby så sent som i fredags.

Nu står det helt klart att det blir den 35-årige österrikaren som kommer att träna Vimmerby Hockey kommande säsong.

Horsky har en diger meritlista som både tränare och spelare. Som coach har han tränat de två-faldiga österrikiska mästarna Vienna Capitals, varit en av två assisterande förbundskaptener för Österrike i VM och tränat SHL-klubben Örebros J20 Superelit i två säsonger.  Som spelare har han 86 A-landskamper för Österrike i bagaget, spelat tre VM-turneringar (två i A-gruppen) och blivit österrikisk mästare med Klagenfurter AC två gånger.

– Det är en lösning som vi är väldigt nöjda med. Han har varit jagad av flera ledande klubbar i Hockeyettan. Vi har haft väldigt goda samtal under en längre tid, och häromdagen föll allt på plats. Vi vet att det är en driven tränare som jobbar hårt, ställer krav och har stor erfarenhet från att jobba med spelarutveckling, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

"Driven och strukturerad"

"Phil" Horsky själv säger så här:

– Det ska bli riktigt kul. Jag vill vara med och bygga något med Vimmerby. Inte bara att förbereda laget för att vinna varje match, utan ska vi avancera uppåt i seriesystemet så måste vi ha alla byggstenarna att stå på.

Som tränare beskriver han sig enligt följande:

– Jag är driven och strukturerad. Jag har en hög kravbild på mig själv, på min omgivning och mina spelare. Allt det vi gör och kommer att göra har en mening, och det är att hela tiden bli bättre, säger Philippe Horsky, som flyttar till Vimmerby i sommar.

Kontraktet mellan Vimmerby Hockey och Horsky är skrivet över 1+1 år.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt