Annons:

VH ska ta nästa kliv med Horsky: ”Måste träna som ett allsvenskt lag”

Philippe Horsky vill utveckla Vimmerby Hockey och göra spelarna redo för ett allsvenskt avancemang.

VH ska ta nästa kliv med Horsky: ”Måste träna som ett allsvenskt lag”

Vimmerby Hockey drömmer om spel i Hockeyallsvenskan. Kanske är Philippe Horsky rätt man att förverkliga den drömmen.
– Jag kommer att ställa höga krav, men vara rättvis. Vi måste träna som ett allsvenskt lag, säger Philippe Horsky till Dagens Vimmerby.

Annons:

Direkt efter att säsongen tog slut stod det klart att Tobias Jahr inte skulle fortsätta i rollen som huvudtränare för Vimmerby Hockey. Som vi kunde berätta tidigare i dag så blir den 35-årige österrikaren Philippe Horsky hans efterträdare.

– Det känns jättebra att allt är klart med Vimmerby. Efter de samtal jag haft med Stolt (Daniel) och Lindblom (Thomas) kan jag inte vara annat än väldigt nöjd, säger Philippe Horsky.

Inget enkelt beslut

Horsky medger att han haft erbjudanden från klubbar högre upp i seriesystemet. Valet föll alltså ändå på Vimmerby.

Varför?

– Jag har funderat mycket och det har inte varit något lätt beslut. Men på slutet kändes det ändå ganska enkelt. Jag ser mig själv som en huvudtränare, det är min personlighet. Jag har haft förslag från klubbar högre upp i seriesystemet som assisterande coach. Sen fick jag en väldigt bra känsla från första början med Vimmerby. Den vägen de vill gå passar mig perfekt.

”Uppskattar klubben och staden”

Att Philippe Horsky gärna vill jobba i Sverige gör han ingen hemlighet av.

– I Sverige finns det en långsiktig tanke, man vill verkligen bygga upp något. I Centraleuropa är det ofta fokus på nästa match. Förstå mig rätt, jag vill vinna varenda match med Vimmerby. Men det finns något större också och det är hur man bygger för framtiden.

Vad vet du om Vimmerby?

– Jag var där och hälsade på för ett par veckor sedan. Det är en ung organisation i klubben och jag ser bra potential. Sen vet jag att vi har tappat spelare som gjorde många poäng förra säsongen. Men det finns också mycket potential i andra spelare som kommer att ta kliv framåt. Jag har pratat med en del spelare som var i klubben förra säsongen som säger att de vill vara kvar. Jag märker att spelarna uppskattar och trivs i klubben och staden, säger Philippe Horsky.

Ingen defensiv coach

VH:s nya tränare säger att han vill att laget ska spela en aggressiv hockey nästa säsong.

– Jag vill spela ett aggressivt spel med självförtroende och struktur. Jag är ingen defensiv coach. Vi kommer att checka och sätta press, jag vill ha samtliga spelare som är på isen i rörelse. Det krävs mycket skridskoåkning för att kunna spela min typ av hockey.

Har du en hård ledarstil?

– Jag kommer att ställa höga krav, men vara rättvis. Klubben vill gå upp framöver, det är en målsättning. Då måste jag också ställa höga krav. Vi måste träna som ett allsvenskt lag och jobba lika hårt som ett allsvenskt lag. Jag gillar att skratta och ha kul med spelarna också, men på varje träningspass och genomgång ska det vara fokus.

”Har bra koll”

I nuläget har Vimmerby bara två spelare under kontrakt, Jakob Karlsson och Pelle Ström, men det är inget som oroar Philippe Horsky.

– ”Danne” (Stolt, VH:s klubb- och sportchef) har jättebra koll och är nära att förlänga med flera spelare och det finns också de som vill komma till oss. Jag litar mycket på honom, han har bra koll på marknaden.

När flyttar du till Vimmerby?

– Jag hoppas att det blir någon gång i juli. Jag kommer också att hälsa på några dagar i maj och i juni.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt