Annons:

Modigs redo för Allsvenskan: ”Mycket mognare som människa”

Markus Modigs ser fram emot ett allsvenskt äventyr med IK Oskarshamn. Foto: Linus Johansson

Modigs redo för Allsvenskan: ”Mycket mognare som människa”

För andra gången i karriären är Markus Modigs klar för spel i Hockeyallsvenskan. Nästa säsong väntar spel i IK Oskarshamn för den Vimmerbyfostrade forwarden.
– Kul att chansen kommer igen, säger Markus Modigs.

Annons:

Senast Markus Modigs lämnade Vimmerby Hockey var det för spel med Almtuna IS i Hockeyallsvenskan. Den gången satte en hjärnskakning stopp för 26-åringen.

– Det blev inte så lyckat i Almtuna, jag blev skadad direkt när jag kom dit. Det är kul att chansen kommer igen nu, säger Markus Modigs.

Har mognat

Efter två säsonger i moderklubben känner sig Markus Modigs nu redo för ett nytt allsvenskt äventyr. Den gångna säsongen gjorde han 53 poäng (29+24) på 42 matcher med Vimmerby.

Känner du dig bättre förberedd för spel i Allsvenskan den här gången?

– Det gör jag, helt klart. Jag är mycket mognare som människa, det är kanske det viktigaste för att kunna ta nästa kliv. Sen har jag vuxit till mig i kroppen och även mognat som hockeyspelare, speciellt i spelet utan puck.

”Både kul och tråkigt”

Den gångna säsongen var IK Oskarshamn ytterst nära att nå slutkvalet till SHL, men slogs ut av Leksand i en avgörande match.

– Oskarshamn är en lagom stor klubb som gör bra resultat med tanke på förutsättningarna. På senare år har många spelare tagit kliv på sina hockeyresor där. Nu är jag bara glad och ser fram emot att börja spela igen.

Markus Modigs hoppas förstås kunna utvecklas ytterligare i en ny miljö.

– Jag siktar på att förhoppningsvis kunna vara med och bidra och vill också känna att jag växer in i den allsvenska kostymen rejält.

Vad känner du kring att lämna Vimmerby?

– Det är både kul och tråkigt. Jag trivs i byn och har många vänner här. Men det kan vara skönt att testa på något nytt och se lite andra människor och att prova mina egenskaper i en annan miljö och se hur det går, säger Markus Modigs.

Tror på Vimmerby

Modigs tror att Vimmerby Hockey går en bra framtid till mötes.

– Det är klart att jag tror på dem. Jag tror stenhårt på den nya tränaren (Philippe Horsky), det jag har hört om honom låter väldigt bra. Sen är det otroligt viktigt för hela föreningen att ”Jagge” (Jakob Karlsson) är kvar som motor. Stolt (Daniel) har ju lyckats göra bra värvningar nästan varje år så jag är övertygad om att det blir bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt