Annons:

Han vaktar VH-målet i derbyt

Linus Lundin vaktar Vimmerbys mål mot Västervik. Foto: Linus Johansson

Han vaktar VH-målet i derbyt

Vimmerbys målvakt Linus Lundin har agerat vägg i många matcher den här säsongen. Mot Västervik får han chansen att göra det igen. – Just nu ligger Linus lite före Marcus (Evertsson), motiverar VH-tränaren Daniel Eriksson sitt val.

Annons:

Matchen mot Västervik är inte bara ett prestigeladdat derby. Det är också en match som kan ta Vimmerby till Allettan.

– Jag står fast vid att vi summerar grundserien den nionde december. Det räcker med att det här är ett uppskrivet derby. Börjar vi prata om fler saker än så kan det bli för mycket, säger Daniel Eriksson.

Mingotti på väg tillbaka

Som många andra ser VH-tränaren fram emot derbyt.

– Som jag sa inför den förra matchen mellan lagen så är det ett skönt avbrott i vardagen. Det är mycket rivalitet och det har gått fort även för de nya killarna i laget att känna av prestigen.

Som det såg ut på tisdagskvällen så kommer Vimmerby till spel med samma trupp som i matchen mot Kristianstad i lördags. Det innebär att Filip Mingotti fortsatt saknas.

– Han skulle kunna spel, men vi vill låta honom träna ifatt ordentligt först.

Spelar han mot Troja/Ljungby på lördag?

–  Det får vi se, säger Daniel Eriksson.

Väntat val

Något som är klart är att Linus Lundin får fortsatt förtroende i VH-målet mot Västervik. Ett väntat val med tanke på hur stabil Lundin varit under hela säsongen.

– Det tuffa är inte att ställa Linus i mål. Det tuffa är att ställa Marcus (Evertsson) bredvid. Det är två duktiga målvakter, men just nu ligger Linus lite före, säger Daniel Eriksson.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt