Annons:

Oskar om att komma hem:

Oskar Carlsson är åter i moderklubben Vimmerby.

Oskar om att komma hem: "Drömmen är att gå upp i Allsvenskan"

Efter fyra säsonger i tre olika klubbar i Allsvenskan är Oskar Carlsson tillbaka i moderklubben. Nu drömmer han om att hjälpa Vimmerby Hockey till en högre nivå.
– Jag känner att alla möjligheter finns, säger han.

Annons:

Oskar Carlsson lämnade Vimmerby efter säsongen 2013/14. Efter det har han representerat BIK Karlskoga, Tingsryds AIF och Västerviks IK. Han återvänder med 201 matcher i Allsvenskan och 24 poäng på kontot. 

Att som 26-åring välja att återigen spela i VH-dressen var inte helt självklart.

– Det var ett ganska svårt beslut att gå ned en serie. Det stod mellan Västervik och Vimmerby. Jag trivdes jättebra där, sedan var säsongen som den var, men det var ändå trevligt. I slutändan kände jag att det är Vimmerby jag vill spela i, säger Oskar Carlsson. 

Det har funnits ett sug i honom efter att få spela för klubben igen.

– Det har varit jobbigt att pendla och suget över att få spela här blev för starkt. Det var faktiskt mest det som gjorde att det blev så här. Jag känner att Vimmerby har något bra på gång och jag känner en glädje för att spela här igen.

"Förändrats spelmässigt"

Åren i Allsvenskan har varit lärorika för honom och han har blivit en mer komplett back, säger han.

– Jag har förändrats spelmässigt. Många kommer nog ihåg mig som en offensiv back. Men redan i Karlskoga fick jag ta mer ansvar defensivt och jag känner att de defensiva styrkorna har jag stärkt upp. Jag är ganska allround nu.

Har du förhoppningar om att bli mer offensiv igen?

– Inget direkt jag har tänkt på, men någonstans finns det i mig. Målet är att jag ska vara en stabil back, både offensivt och defensivt. Helst av allt vill jag ha en offensiv roll ändå.

Bäst gick det för Oskar Carlsson direkt när han lämnade VH. De två säsongerna i Karlskoga blev lyckade.

– Då gick det riktigt bra. Jag fick spela väldigt mycket och hade en framträdande roll. När jag bytte till Tingsryd fick jag det lite tyngre. I VIK har jag fått spela ganska mycket och gjort poängbästa för mig i Allsvenskan. Jag var topp tre av backarna när det gäller plus/minus, så en helt okej säsong har det varit.

"Verkar jävligt driven"

Just nu har VH fyra spelare kontrakterade. Det handlar om de egna produkterna Jakob Karlsson, Pelle Ström, Anton Carlsson – och så nu Oskar Carlsson. 

– Det är en bra stomme och kul att det är fyra egna produkter så här långt. Det är en bra start och bara att bygga viare kring det. När jag var i Vimmerby senast, så var det 13 tror jag och det måste nästan vara något rekord för ett topplag i division ett.

Hur ser du på att flera av de bästa spelarna har lämnat för Allsvenskan?

– Det är såklart väldigt tunga tapp, men kul för dem att ha fått chansen i Allsvenskan. Jag tror att det kommer bli lätt att få hit spelare ändå. Vimmerby som klubb har etablerat sig på den här nivån och har blivit ett namn på kartan. Många slussas härifrån till Allsvenskan och då är många också intresserade av att spela här. Det kommer lösa sig galant med truppen. 

Oskar är också mycket nöjd med tränarvalet. Österrikaren Philip Horsky ska leda laget nästa säsong.

– Han verkar jävligt driven och seriös. Kul att han är lite yngre också. Det kan nog bli lite nytänk och det är ett väldigt spännande namn.

"Vore drömmen"

Backens förväntningar är att VH ska bli ett topplag i ettan ånyo.

– Det måste vara den givna målsättningen i alla fall.

Hur ser du på möjligheten att vara med och föra upp Vimmerby i Allsvenskan?

– Jag känner att alla möjligheter finns. Får vi in rätt spelare, så finns det definitivt. Det hade varit drömmen att gå upp med Vimmerby. 

Känner du att du är i Vimmerby för att stanna nu?

– Lite så är det väl. Vi har köpt lägenhet och det ska till rätt mycket för att flytta och så. Vi trivs bra här, men vi tar de här två åren först så får vi se.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt