Annons:

VÄSTERVIKS IK I EKONOMISK KRIS – BER KOMMUNEN OM MILJONSTÖD

Västerviks IK:s ekonomiska kris blir allt värre. Nu har den allsvenska ishockeyklubben lämnat in en ansökan till Västerviks kommun där man ber om att omgående få hjälp med en miljon kronor för att rädda klubbens likvida kris.

Annons:

För en tid sedan köpte Västerviks kommun delar av den så kallade Hyllan i ishallen av Västerviks IK. Allt för att klubben skulle få ordning på sin ekonomi. Men det har inte räckt. Nu rapporterar Västerviks-Posten om att klubben i en skrivelse har ansökt om att omgående få hjälp med en miljon kronor från kommunen för att klara likviditeten.

Enligt tidningen togs ärendet upp på dagens kommunstyrelsesammanträde.

– De behöver likvida medel snabbt och som vanligt ska även beslutet tas snabbt, säger liberale Sverker Thorén, som inte ställer upp på förfarandet, till Västerviks-Posten.

– Det har varit mycket diskussioner om den här frågan och nu visar det sig att Socialdemokraterna har bjudit in Moderaterna för att träffa VIK. Vi andra politiska partier har inte fått någon information, säger Sverker Thorén vidare.

Enligt VP får Västerviks IK redan stöd av kommunen när det gäller ungdomsverksamheten och klubben får också ett marknadsföringsbidrag och man har också stöttning för idrottsprofilering på stadens gymnasium.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt