Annons:

Hampus blir Vimmerbybo permanent – ”Kommer få ta en större roll”

Hampus Harlestam kommer att göra en fjärde säsong i Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

Hampus blir Vimmerbybo permanent – ”Kommer få ta en större roll”

I går släppte Vimmerby Hockey nyheten att publikfavoriten Hampus Harlestam stannar i klubben. Ett minst sagt välkommet besked efter att flera poängspelare lämnat.
– Sen jag kom hit har Vimmerby tagit steg varje år. Jag känner att det är en bra fortsättning för mig att stanna, säger Hampus Harlestam.

Annons:

Spelare som Jesper Kokkonen, Markus Modigs, Dennis Fröland och Petter Runesson har lämnat. Hampus Harlestam går mot strömmen. I går blev han klar för en fortsättning i Vimmerby.

– Som de flesta har jag försökt att titta på om man kan vara intressant högre upp, men jag har inte hört något speciellt. Utöver det har jag bara haft diskussion med en annan division ett-klubb och då har det handlat om i fall vi (familjen) skulle flytta hem till Lidingö. Det har varit ganska mycket tänkande, men jag känner att Vimmerby är en bra fortsättning för mig, säger Hampus Harlestam.

Hoppas på en större roll

Hampus Harlestam har dessutom bestämt sig för att bosätta sig i Vimmerby permanent.

– Nu blir vi bosatta här över sommaren och över nästa säsong. Det ska bli skönt att ha ett permanent boende, tycker Hampus Harlestam.

Den 25-årige centern har valt att skriva på nytt kontrakt i ett läge där Vimmerby Hockey bara hade fyra spelare i truppen.

– Det är klart att det blir en helt annan sak när många viktiga spelare som har varit i klubben ett tag lämnar. Men samtidigt känner jag lite att jag kommer få ta en större roll och vara en av dem som leder laget och visar vägen med poäng och bra insatser. Sen vet jag att Stolt (Daniel, klubb- och sportchef) hittar bra spelare, det brukar han oftast göra.

”Verkar väldigt driven”

Hampus Harlestam tror att Vimmerby blir att räkna med även kommande säsong.

– Jag har hört både om spelare som ska vara kvar och som är på väg in. Det kan bli en väldigt stark trupp i år också. Jag tror att vi blir en lagmaskin som kommer ligga i toppen i både grundserien och Allettan. Sen verkar tränaren (Philippe Horsky) väldigt driven och han vill utveckla varje individ. Jag har pratat med honom flera gånger.

Vad tänker du för egen del?

– Jag tror att jag har mer offensivt att ge. Jag känner på ett sätt att jag blev hämmad i och med att jag inte spelade powerplay den gångna säsongen, säger Hampus Harlestam. 

Fakta

Så många poäng har Hampus Harlestam gjort i VH-tröjan:

2015/16: 24 poäng (12+12) på 36 matcher.

2016/17: 28 poäng (7+21) på 42 matcher.

2017/18: 32 poäng (14+18) på 40 matcher.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt