Annons:

VH ser ut att gå miste om heta derbyn: ”Det viskas lite”

Det ser inte ut att bli några derbyn mellan Vimmerby och Tranås i grundserien kommande säsong. Foto: Linus Johansson

VH ser ut att gå miste om heta derbyn: ”Det viskas lite”

Vimmerby Hockey ser ut att gå miste om två heta derbymatcher i grundserien i höst.
– Jag har inte fått något konkret, men det viskas lite om att vi flyttas till västra, konstaterar klubb- och sportchefen i Tranås, Stefan Fransson.

Annons:

Matcherna mellan Vimmerby och Tranås brukar dra bra med publik och framkalla extra känslor på både isen och läktaren. Kommande säsong riskerar de båda lagen att hamna i olika division ett-serier, Vimmerby i den södra och Tranås i den västra.

Just nu finns det 13 lag som passar in i den södra serien, men bara tolv platser. Enligt Mjörnbergs Trashtalk blir det antingen Tranås eller Dalen som kommer att flyttas till den västra serien. Enligt samma sajt ska det mesta tala för att det blir Tranås som får lämna söderserien.

– Jag har inte fått något konkret, men det viskas lite om att vi flyttas till västra, säger Tranås klubb- och sportchef Stefan Fransson till Mjörnbergs Trashtalk.

Skulle det bli en flytt för Tranås så är det inget som stör Stefan Fransson.

– Jag ser det inte som en nackdel, det är inget vi kan göra något åt. Det är bara att acceptera. Jag ser inte den västra som sämre, det är ju Borlänge, Mariestad som varit bra i flera år, Skövde som alltid är Skövde och Lindlöven som jag antar vill fortsätta på inslagen väg även om Jussi Salo lämnat. Det är inte dåliga lag, det känns inte sämre.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt