Annons:

Ny center klar för VH:

Vimmerby Hockey har presenterat truppens nionde spelare. Det handlar om 20-årige Måns Carlsson. Foto: Ossian Mathiasson

Ny center klar för VH: "Har något spännande på gång"

Vimmerby Hockey har gjort klart med ytterligare en spelare till nästa säsong. Det handlar 20-årige Måns Carlsson som förra säsongen spelade i Tyringe och Lindlöven.

Annons:

Måns Carlsson kommer ursprungligen från Lysekil på Västkusten och spelade i SHL-klubben Frölunda Indians under sin juniortid.

Han kommer närmast från spel med Tyringe och Lindlöven under sin debutsäsong i Hockeyettan.

– Vimmerby har något spännande på gång. Klubben har en hög målsättning med verksamheten och jag känner att jag skulle vilja vara med på den här resan, säger Måns Carlsson.

"Mer passningsläggare än målskytt"

Carlsson är en välväxt center som mäter 190 cm, och gjorde 25 poäng på 35 matcher i Hockeyettan förra säsongen. 22 poäng (4+18) på 33 matcher i Tyringe och tre poäng (1+2) på två matcher i Lindlöven, 

– Jag är offensiv spelare, som är mer passningsläggare än målskytt, och hoppas främst kunna bidra i det offensiva spelet, säger Måns Carlsson.

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Daniel Stolt säger så här om värvningen:

– Det är en spelare som vi har haft under radarn en tid, och som vi ser en potential i. Han har bra storlek och är spelintelligent, säger Daniel Stolt.

Fakta

Vimmerby Hockey 18/19: Jakob Karlsson (kontrakt), Pelle Ström (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Oskar Carlsson (ny från Västerviks IK), Hampus Harlestam (förlängning), Pontus Näsen (ny från IFK Arboga), Filip Westermark (ny från Skellefteå AIK), Christian Blomqvist (ny från Almtuna), Måns Carlsson (ny från Lindlöven). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt