Annons:

Nyförvärvet på plats i Vimmerby – Har kämpat sig tillbaka från en ryggskada

Oliver Kempainen är på plats i Vimmerby för tester i helgen. Foto: Linus Johansson

Nyförvärvet på plats i Vimmerby – Har kämpat sig tillbaka från en ryggskada

Vimmerby Hockeys senast nyförvärv, Oliver Kempainen, har inte spelat ishockey sedan i november. Istället har han tvingats träna upp en trasig rygg.
– Nu tränar jag på för fullt och och har ytterligare några månader på mig att finslipa kroppen, säger Oliver Kempainen när vi träffar honom på torget i Vimmerby.

Annons:

Tidigare i dag gick Vimmerby Hockey ut med nyheten att den snart 20-årige forwarden Oliver Kempainen ansluter till klubben. Faktum är att Kempainen, som värvats från Skellefteå AIK:s J20-lag, är på plats i Vimmerby redan nu. I morgon väntar nämligen tester med laget.

– Det känns kul att det är klart med Vimmerby och att vara här. Av det jag har hunnit se är det en fin stad, säger Oliver Kempainen.

Hur länge har det varit på gång med Vimmerby?

– Ett tag, men sen är det ju en del grejer man behöver snacka igenom.

”Det fick jag lida för”

Forwarden gjorde bara ett tiotal matcher på hela förra säsongen. Anledningen var en ryggskada som satte stopp.

–Det var lite struligt i och med att ryggen rök redan i november. Jag har jobbat hårt för att få ordning på den och är riktigt sugen på att spela hockey igen. Det blir som en revanschkänsla.

Hur känns ryggen nu?

– Den är bra nu och jag tränar på för fullt. Och jag har ju ytterligare några månader på mig att finslipa kroppen, säger Oliver Kempainen, som också konstaterar att han lärt sig en del av skadan.

– Jag hade lite ont i ryggen, men fortsatte ändå att köra på. Det fick jag lida för sen och det är något som jag får lära mig av.

Jobbar hårt

För Oliver Kempainen blir säsongen 2018/19 hans första som senior.

– Det ska bli riktigt spännande. Jag har alltid tyckt att jag haft ett ganska moget spel i juniorhockeyn. Nu får jag se hur det kan anpassa sig när jag kommer in och ska spela mot seniorer.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en hårt jobbande tvåvägsforward som kan bidra i offensiven och inte gör bort mig i egen zon heller. Jag jobbar hårt över hela banan.

Var det viktigt för dig att hamna i den södra Hockeyettan?

– Det var inget som jag hade bestämt innan jag började söka efter en klubb. När Vimmerby kom upp som alternativ kändes det riktigt bra. Det handlar mer om klubben än om södra serien att jag är här.

”En viktig grej”

VH:s senaste nyförvärv har tidigare spelat med Vimmerbys målvakt Jonathan Stålberg och backförvärvet Filip Westermark.

– Att de redan var klara för Vimmerby var också en viktig grej när jag skrev på, säger Oliver Kempainen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt