Annons:

VH jagar NHL-meriterad forward

Vimmerby Hockey kan vara på väg att landa det största nyförvärvet i klubbens historia. Foto: Linus Johansson

VH jagar NHL-meriterad forward

Vimmerby Hockey är på jakt efter ett stort namn inför Allettan. Nu kan Dagens Vimmerby avslöja att VH:s sportchef Daniel Stolt för diskussioner med en NHL-meriterad nordamerikan. – Den här killen har gjort poäng i NHL, säger Daniel Stolt.

Annons:

Vimmerby Hockey kan vara på väg att landa klubbens största nyförvärv genom tiderna. Det kan Dagens Vimmerby avslöja idag. VH har nämligen siktet inställt på en nordamerikansk forward med flertalet NHL-matcher på kontot. 

– Det finns en del vassa namn som trillat in på mejlen och det stämmer att det dykt upp ett nordamerikanskt namn som är jäkligt intressant. Vi har haft kontakt med spelaren och agenten i fråga och han är öppen för att komma till Vimmerby, säger Daniel Stolt. 

Hur nära är ni att kunna sajna honom?

– Vi tänker inte chansa med klubbens ekonomi, vi hoppas på att få in pengar till supporterspelaren. Vi måste invänta mer pengar, det handlar trots allt om ganska stora pengar, i alla fall för Vimmerby Hockey och då behövs det externa medel. 

Vad krävs det?

– Vi har samlat in drygt 20 000 kronor just nu och vi behöver nog komma upp i 50-60 000 kronor för att det ska kunna gå vägen. 

Klart innan Allettan

Den NHL-meriterade spelaren har tidigare varit i Europa och vill tillbaka igen. Han spelade i NHL i slutet av 2000-talet senast, men har aldrig varit i en svensk klubb. 

– Jag vill inte svara på hur många säsonger han har gjort, men den här killen har gjort poäng i NHL. Det handlar inte om en eller två. 

Danel Stolt vill helst ha in honom innan Allettan. 

– Grejen är att vi har resonerat att vi vill ha vår Allettan-trupp klar innan Allettan och för att spela in honom innan Allettan. Men vi förstår att det inte kan trilla in pengar hur snabbt som helst. Vi får hålla det öppet också, det kan bli så att den här spelaren är borta från marknaden då. Vi får ha en dialog med styrelsen och se vad de säger. De kanske säger att de här pengarna kan vi skjuta till. Problemet med utländska spelare är transferkort och resor, det är inte bara lön det handlar om. 

Har du daglig kontakt med agenten?

– Nej. Agenten och jag har hörts av sedan min tid i Västervik och kontakten har blivit mer intensiv på grund av den här spelaren. 

"Bollen hos oss"

Den NHL-meriterade forwarden är, enligt Stolt, den största värvningen i VH:s historia om den går i lås. 

– Vilken annan VH-spelare har varit NHL-meriterad? Landar vi den här så är det det rent meritmässigt. 

Ligger bollen bara hos er?

– Jag tror att bollen ligger hos oss, bara vi löser pengar. Då ligger vi bra till. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt