Annons:

Bomben: Holfelt klar för Kalmar HC: ”Ser inga problem”

Andreas Holfelt är ny assisterande tränare i Kalmar HC efter 18 säsonger i Nybro Vikings. Foto: Linus Johansson

Bomben: Holfelt klar för Kalmar HC: ”Ser inga problem”

Andreas Holfelt är starkt förknippad med Nybro Vikings. Efter 18 år i klubben går han till seriekonkurrenten och nykomlingen Kalmar HC i division 1.
– Jag ser inga problem, säger han till Barometern.

Annons:

I dag presenterades Andreas Holfelt som ny assisterande tränare i Kalmar och faktum är att han tackade nej till rollen som assisterande tränare i mitten av maj. 

Då tyckte han inte att det kändes rätt men när Lenny Eriksson blev ny huvudtränare kom han på nya tankar. 

– Lenny har tränat mig i fem säsonger, och en assisterande roll kanske inte är det jag tänkt innan, men han berättade lite grann om vilka uppgifter jag skulle få. Jag ska inte bara plocka puckar, utan kommer få ta ansvar. Lenny har hållit på med det här i hela sitt liv, vilket gör att jag kan lära mig mycket, säger Andreas Holfelt till Barometern. 

"Ser inga problem"

Efter Nybros uttåg ur play off 1 mot Boden valde klubbledningen att sparka Andreas Holfelt, som hade gjort tolv säsonger som spelare och sex säsonger som tränare i klubben. 

Nu ska han leda konkurrenten Kalmar HC och han ser inga problem med övergången.

– Vad jag vet så har jag inte slutat själv, utan det är någon annan som har skeppat ut mig. Efter det är knappt någon som har pratat med mig. Jag ser inga stora problem. Jag vill hålla på med hockey, säger Holfelt.

Tidigare i veckan har en annan av VH:s konkurrenter, Kallinge/Ronneby, gjort klart med den tidigare Tranås-tränaren Charles Franzén som ny huvudtränare.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt