Annons:

VH tog prestigeseger i Tranås – Måns Carlsson blev hjälte

Vimmerby vann kvällens derby i Tranås.

VH tog prestigeseger i Tranås – Måns Carlsson blev hjälte

Vimmerby Hockey tog en prestigeseger i kvällens bortamatch mot Tranås. Nyförvärvet Måns Carlsson blev VH-hjälte genom att göra matchens enda mål i mitten av den tredje perioden.
– Det var vår bästa match hittills, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Den första matchen i Sandströms Trophy, mellan Tranås och Vimmerby, nådde inga högre höjder och några större derbykänslor var det heller inte tal om. Vimmerby var dock det bättre laget och skapade också de hetaste chanserna.

Därför kom 1-0-målet 12.14 in i den tredje perioden helt rättvist. Nyförvärvet Måns Carlsson bröt in framför kassen i spel fyra mot fyra och satte dit pucken.

– Vi hade många chanser att ta ledningen, men de hade ett bra försvarsspel. Deras målvakt var också väldigt duktig, men det var Rydén (Tomas, VH-målvakt) också, berömmer Phil Horsky.

Vimmerby åkte på en utvisning med ett par minuter kvar att spela och då hade Tranås sin bästa period sett till hela matchen. Vimmerbymålvakten Tomas Rydén spelade dock mycket säkert och vägrade att släppa någon puck förbi sig.

– Vi visade mer tålamod i dag och spelade jämnare över hela matchen än tidigare. Under press var vi mycket bättre och kastade inte bort så mycket puckar. Det var roligare att coacha och förmodligen roligare att spela också.

Tredje raka segern

Segern var Vimmerbys tredje på lika många försök under försäsongen.

– Det var vår bästa match hittills. I nästa match måste vi vara ännu bättre och det tror jag att vi kan vara. Nu ska jag se den här matchen på video några gånger och sedan tränar vi i morgon, säger Phil Horsky.

Sandströms Trophy går nu vidare med match mellan Västerviks IK och Tranås på fredagskvällen. På lördag avslutas cupen med ett möte mellan Västervik och Vimmerby. Båda de matcherna spelas i Västervik.

– Det blir roligt att spela mot allsvenskt motstånd och kul för grabbarna att få visa upp sig.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt