Annons:

Nyckelspelaren sjuk – missar matchen mot Södertälje

Emil Wahlberg är sjuk och missar VH:s match mot Södertälje.

Nyckelspelaren sjuk – missar matchen mot Södertälje

Vimmerby Hockey får klara sig utan lagkaptenen Emil Wahlberg mot Södertälje. – Emil är sjuk, bekräftar VH-tränaren Daniel Eriksson på tisdagskvällen.

Annons:

Två spelare in, en ut. Så är läget i VH-truppen jämfört med matchen mot Troja/Ljungby i söndags.
Martin Sandgren är tillbaka efter avstängning och även Jim Nordh väntas kunna spela. Däremot kommer inte lagkaptenen Emil Wahlberg till spel då han är sjuk.
Vad betyder det?
– Emil är vår lagkapten. Det är ett avbräck. Men han var borta lite i höstas också och då hanterade gruppen det på ett bra sätt, tycker Daniel Eriksson.

Lundin vaktar kassen

Exakt hur Daniel Eriksson och Michael Larsson, som båda har ett förflutet i just Södertälje, kommer att formera sina styrkor ville inte Eriksson avslöja på tisdagskvällen.
– Det blir en liknande uppställning som senast. Men jag vill inte avslöja för mycket den här gången.
Helt klart är i alla fall att VH:s tränarduo satsar på Linus Lundin som målvakt även i morgon.

”Positiv till hur vi agerade”

Vimmerby har som bekant fått en blytung start i Allettan med tre raka förluster. För Södertälje är läget det omvända då det klassiska laget har radat upp tre segrar.
Daniel Eriksson tyckte sig dock se en klar förbättring i VH:s spel i den tredje perioden mot Troja/Ljungby i söndags.
– Jag var positiv till hur vi agerade där och det är så vi måste agera i fortsättningen också. Sen var det ingen felfri period, säger Daniel Eriksson.
Vad talar för att ni fortsätter på den vägen?
– Ingenting. Man kan inte tala i de termerna. Precis som inför alla matcher handlar det om ödmjukhet, framåtanda och ambition. Det är min förhoppning att vi ska ha med oss de bitarna.

”Känslor bygger på relationer”

Hur bra koll har du på Södertälje?
– Jag har bra koll på dem. Det är några detaljer som vi ska ha koll på. Men vi är ett tillräckligt bra lag för att kunna vinna på egen hand, med vårt eget spel, oavsett vilket lag vi möter.
Du har tränat juniorlag i SSK i många år. Hur speciell är den här matchen för dig?
– Det känns inte speciellt, inte som hockeyn ser ut i dag. Det har kommit in så mycket nytt folk sedan jag lämnade SSK i våras. Känslor för mig bygger på relationer och relationer bygger på människor. Jag känner bara att fåtal av spelarna samt några som jobbar runt laget.
Ni har förlorat tre raka matcher. Hur ser du på tabelläget?
– Ja, hur ser jag på det? Jag vill att vi ska spela en hockey de närmaste elva matcherna som gör att vi kan plocka poäng. Det är därför jag pratar mycket om prestation. Vissa saker har gått fort, på något sätt kanske vi har fått lite växtvärk. Ser jag i ett längre perspektiv kanske det är viktigare att sajna upp sportchefen för nästa säsong än att vinna en enskild hockeymatch. Det kanske är viktigare att sajna Pelle Ström och Oscar Josefsson än att vinna en enskild hockeymatch. Men det är klart att jag inte hade velat förlora tre raka matcher och det är klart att jag vill vinna i morgon. Men då måste vi hitta vårt sätt att spela.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt