VH mosade Smålandsrivalen i kväll – glänste i powerplay

Robin Höglund skriker ut sin glädje efter att ha gjort 2-0 i träningsderbyt hemma mot Tranås. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey hade inga som helst problem att vinna kvällens träningsderby hemma mot Tranås AIF. VH grundlade segern redan i den första perioden och vann till slut med 5-0. Det var lagets femte raka seger på försäsongen.

Vimmerby Hockey startade kvällens träningsmatch mot Tranås mycket bra. Hemmalaget hade ett stort spelövertag i hela den första perioden och radade upp fina målchanser, bland annat genom Martin Pärna och Måns Carlsson.

Det dröjde dock nästan 16 minuter innan Christian Blomqvist spelade fram Anton Carlsson som med ett distinkt avslut satte 1-0 i powerplay. Drygt en minut senare var det dags igen. Robin Höglund var sist på pucken fram till 2-0 och ännu en gång kom målet i numerärt överläge.

Tranås var totalt tillbakatryckt i hela perioden och det var först när laget fick ett powerplay under de sista minuterna som de lyckades etablera visst tryck.

Dubbla mål av Näsén

Den andra perioden blev jämnare, men det var fortsatt Vimmerby som var det bättre laget – och som fortsatte att producera i powerplay.

Innan den andra perioden var fyra minuter gammal satte Pontus Näsén 3-0, i powerplay förstås. I periodens slutminuter höll sig Näsén framme i numerärt överläge igen. Efter en öppnande passning från Martin Pärna rakade han in 4-0.

Den tredje perioden blev jämnare och länge och väl mer intetsägande. Med knappt sju minuter kvar att spela kom dock hemmalagets femte mål för kvällen när Martin Pärna tog tillvara en fin framspelning från Jakob Karlsson.

5-0 blev också slutresultatet i en match där Vimmerby var flera klasser bättre än Tranås.

Mer från matchen kommer på sajten under kvällen.

Vimmerby – Tranås 5-0 (2-0, 2-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (15.41) Anton Carlsson (Christian Blomqvist, Ludvig Jardeskog) spel fem mot fyra, 2-0 (17.04) Robin Höglund (Pelle Ström, Oskar Carlsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3-0 (23.38) Pontus Näsén (Martin Pärna, Jakob Karlsson) spel fem mot fyra, 4-0 (37.43) Pontus Näsén (Martin Pärna, Måns Carlsson).

Tredje perioden: 5-0 (53.01) Martin Pärna (Jakob Karlsson, Alexander Andersson).