Annons:

VH föll i genrepet:

Måns Carlsson gjorde mål för VH. Foto: Ossian Mathiasson

VH föll i genrepet: "Inte tillräckligt desperata"

Förlust mot Kalmar. Förlust mot Mariestad. Vimmerby Hockeys avslutning av försäsongen blev inte resultatmässigt bra.
– Vi var inte tillräckligt desperata, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey förlorade genrepet inför premiären mot HC Dalen med 2-1 borta mot Mariestad. Men VH var det spelförande laget matchen igenom – och matade skott mot Mariestads mål.

– Det var en bra match, vi var mycket bättre. Vi sköt 41 skott mot 20, men de vann och vi var inte tillräckligt desperata. Det var samma mot Kalmar och då vinner man inte. Vi tror att vi kan spela ut dem, men det går inte. De gjorde allt för att vinna, de täckte 20 skott, hela båset skrek, fan, de var desperata. Det behöver vi också vara. Vi måste ha viljan att vinna. Vi tror att vi är ett snyggt lag, men med ett snyggt lag vinner man några matcher och där, men man kommer ingenstans. Vi kan inte bygga upp ett spel så. Vi behöver desperation. Vi ska vilja vinna och ha en kniv mellan tänderna. I alla år har Vimmerby Hockey haft ett skickligt hockeylag, men man måste ha desperation också, säger Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey.

Känner du att ni spelmässigt är där du vill vara några dagar före seriepremiären?

– Ja, vi är jättebra spelmässigt. Det finns inget att klaga på där, vi kan göra fem mål i den här matchen. Vi hade många bra lägen och jag kan inte ge dem skit. De spelade grymt bra, men man gör inga mål på att spela bra. Man måste skjuta och vi måste spela enklare framför deras kasse, säger han och fortsätter:

– Efter Tranås och Västervik trodde vi att vi skulle göra mål varje gång, men vi är inte tillräckligt desperata framför deras kasse. Men det är lugnt, det kommer. Processen ser bra ut.

"Det är lugnt"

Återigen tog Vimmerby dumma utvisningar, enligt Horsky. Båda Mariestads mål kom i numerärt underläge.

– Det är tre mot fem i dag också, det är slarviga utvisningar i anfallszon. 

Känner du dig lugn med att målskyttet kommer lossna?

– Ja, det är lugnt. Det sitter lite grann i huvudet, att vi vill göra det för snyggt. Men vi skapar många målchanser, vårt powerplay fungerar, det kommer att komma. Vi tittar på processen och inte målen. 

Kommer ni träna på något särskilt inför premiären?

– Vi ska repetera allt och se till att vi är redo på söndag. Jag måste hålla tillbaka killarna lite, de är så taggade. Vi får inte vilja för mycket, vi måste ha en balans.

"Gjort det jättebra"

Att VH ska hinna få in en back till söndagens hemmapremiär är osannolikt. 

– Nej, det tror jag inte. Men vi är nöjda med Oliver Kempainen, han har gjort det jättebra som back. Vi kommer spela honom.

Måns Carlsson gjorde VH:s mål.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt