VH föll tungt i premiären – pressade hårt för en kvittering

Vimmerby Hockey blev utan poäng i premiärmatchen mot Dalen. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey blev poänglöst i premiären av Hockeyettan. Gästande HC Dalen vann med 3-1 och fick med sig alla tre poängen hem till Norrahammar.

Många gånger har vi sett Vimmerby skölja över motståndet rejält på hemmais i första perioden. Så blev det inte alls mot Dalen. Perioden avslutades istället med att gästerna från Norrahammar tog ledningen genom Anton Johansson, vilket inte kändes orättvist.

Åkesson missade friläge

Fem minuter in i den andra perioden fick Sebastian Åkesson ett jätteläge att kvittera, men fri med bortamålvakten Adam Ohre lyckades VH-forwarden inte ta tillvara på det läget.

Hemmalaget var stundtals rejält tillbakatryckt i den andra perioden, vilket inte minst skottstatistiken 6-18 vittnar om. Halvvägs in i perioden utökade Dalen logiskt till 2-0 genom Jonathan Tholander.

Vimmerby repade mod mot slutet av perioden och fick in en helt nödvändig reducering med mindre än en minut kvar till periodvila. Backen Pontus Näsén, som har hittat nätet fyra gånger under försäsongen, var den som var sist på pucken i powerplay.

Avslutade distinkt

VH gjorde ett ärligt försök i den tredje perioden och pressade under långa perioder på rejält för en kvittering. Den kom dock aldrig. Istället friställdes gästernas Jonathan Tholander med drygt tre och en halv minut kvar att spela. Tholander gjorde inget misstag utan avslutade distinkt bakom hemmakeepern Jonathan Stålberg.

Vimmerby plockade ut nämnde Stålberg under de sista minuterna, men trots fler spelare på isen blev det ingen reducering. VH föll därmed tungt i premiären av Hockeyettan.

Fakta

Vimmerby – Dalen 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (19.38) Anton Johansson (Joel Werner, Christian Kristiansen).

Andra perioden: 0-2 (32.26) Jonathan Tholander (Kevin Karlsson), 1-2 (39.08) Pontus Näsén (Måns Carlsson, Martin Pärna) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (57.27) Jonathan Tholander (Julius Selle Larsson, Timmie Persson).