VIKTIG DERBYSEGER FÖR VH – KAPTENEN KLEV FRAM PÅ ÖVERTID

Jakob Karlsson klev fram och avgjorde på övertid. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey vann länsderbyt mot Kalmar HC med 4-3 på övertid. Lagkaptenen Jakob Karlsson klev fram i powerplay på övertid – och avgjorde matchen.
Det betyder att VH plockar två viktiga poäng.

Ställningen efter den första perioden, som det inte lär skrivas om i historieböckerna, var 0-0. Perioden var händelsefattig och någon länsderbykänsla infann sig aldrig.

Men Vimmerby fick avsluta med spel i numerärt överläge och i efterdyningarna av det kunde VH ta ledningen tidigt i den andra akten. Christian Blomqvist var sist på pucken.

Sedan tog VH-tränaren Phil Horsky en timeout som inte gav något vidare resultat. Kort senare var det nämligen 2-1 till Kalmar HC. Vimmerbys andraperiod var direkt svag.

I den tredje kom Horskys gäng ut något bättre, men kvitteringen dröjde. I spel fem mot fyra kunde Pontus Johansson peta in 2-2. Vimmerbys bästa period i matchen var i en del minuter efter 2-2-målet den bästa i matchen.

Med mindre än två minuter kvar åkte Jacob Isaksson ut i två minuter och då kunde Kalmar göra 3-2 i det numerära överläget. Vimmerby chansade, tog ut målvakten – och kvitterade med 21 sekunder kvar. Martin Pärna utjämnade.

Matchen gick till förlängning och där drog Vimmerby det längsta strået. Länsderbyhjälte för Vimmerby blev lagkaptenen Jakob Karlsson, som ordnade två poäng till moderklubben.