Annons:

Karlsson efter segern:

Jakob Karlsson klev fram och blev hjälte för Vimmerby i länsderbyt borta mot Kalmar. Foto: Linus Johansson

Karlsson efter segern: "Kan betyda mycket – blir ett hårt race"

Lagkaptenen Jakob Karlsson svarade för ett mål och två assist – och avgjorde länsderbyt mot Kalmar HC i förlängningen. Efter matchen ställde han krav på sig själv.
– Jag kommer behöva hålla en högre nivå än förra hösten, säger han.

Annons:

Säsongens första seger satt långt inne. Med 22 sekunder kvar såg Vimmerby Hockey ut som ett förlorande lag – igen. Men Martin Pärnas sena 3-3-kvittering banade väg för att Jakob Karlsson kunde avgöra matchen i fyra mot tre på övertid. 

Två mycket sköna poäng för tigrarna.

– Det var en skön känsla, jag hade bränt lite lägen innan. Det var kanske inte läge att skjuta egentligen, men ibland ska man chansa. Jag tycker att vår lina gjorde en bra match, det var mycket bättre än senast. Vi var starkare på pucken, använde de större ytorna bättre och hade bud på fler mål, säger matchvinnaren Jakob Karlsson. 

Vad kan det betyda för er att ni gör den här vändningen?

– Det betyder mycket. Det hade varit jättejobbigt att åka hem med andra raka torsken när vi gör en bra match. Jag tycker att vi kunde gjort fler mål, deras målvakt gör en bra match. Men det är klart att det kan betyda mycket, det kommer bli ett hårt jävla race. Kalmar är bra, Dalen är mycket bättre än förra säsongen, det kommer vara skittajt hela vägen. 

"Bra grupp vi har"

Vimmerby var något bättre än sina motståndare i öppningsperioden, men i den andra perioden dominerade Kalmar HC. 

– Vi har jätteproblem i egen zon i andraperioden. Vi blir kvar alldeles för länge, vi blir passiva i förstaläget och sedan blir vi trötta på grund av det, sjunker ihop och då blir det enkelt för dem att spela anfallshockey mot oss. Vi får för långa byten och blir trötta. Det blir jobbigt mentalt. När vi har pucken gör vi bra saker, men vi måste vinna tillbaka pucken tidigare i egen zon. Samtidigt var Kalmar bra, det var en jämn match.

Han var mycket nöjd med lagets krigarinsats. 

– Det är en bra grupp vi har, alla försöker, sedan gör vi inte alltid rätt, men det är skönt att se att vi vinner en match på jävlar anamma och krig. Vi ger inte upp. Det var jättejobbigt att få det där 3-2-målet emot oss efter en billig uvisning.

"Kommer behöva hålla högre nivå"

Jakob Karlsson är, när kedjevännerna Markus Modigs och Jesper Kokkonen dragit från klubben, beredd att ta ännu ett större ansvar den här säsongen. 

– Jag kommer behöva hålla en högre nivå än jag gjorde förra hösten för att det ska gå bra. Det tror jag att jag kan göra. Spelare som jag, Pontus (Johansson), "Hampe" (Hampus Harlestam) och Martin Pärna måste leda laget. Framför allt jag och "Hampe" måste vara riktigt bra varje match för att laget ska få framgång. Vi har varit med länge och måste visa vägen. Förra året kunde jag glida på "Macke" (Markus Modigs) och "Jeppe" (Jesper Kokkonen), det var många billiga assist och så kommer det inte vara i år.

Ett av VH:s fyra mål kom till i spel fem mot fem, men då var det målet i efterdyningarna av ett powerplay. 

Varför har ni problem att göra mål fem mot fem?

– Vi kommer inte in riktigt, vi måste in på kassen. Vi får inte så mycket spelvändningar, vi passar bort många två mot ett-lägen och tre mot två-lägen. Vi måste kunna bära in pucken bättre i anfallszon och ska vi dumpa måste vi vinna pucken igen. Samtidigt har vi ett bra powerplay nu och det är viktigt att vi har det. Det räddar oss i den här matchen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt