Annons:

Horsky efter derbysegern:

Christian Blomqvist jublar efter sitt 1-0-mål mot Kalmar HC. Foto: Linus Johansson

Horsky efter derbysegern: "Sällan varit så stolt"

Vimmerby Hockey tog en moralstärkande seger borta mot Kalmar HC i länsderbyt. VH vände 2-3 till seger 4-3 och tränaren Phil Horsky var mycket nöjd.
– Jag har sällan varit så stolt, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey var riktigt illa ute när Jarkko Oikarinen skickade in 3-2 i numerärt överläge för hemmalaget med knappt två minuter kvar. Vimmerby Hockey reste sig dock starkt, vände matchen och fick med sig två poäng hem. 

– Det var en krigarinsats, vi hade alla emot oss, publiken, domarna. Det var konstiga utvisningar på slutet, hur kan han ta en sån utvisning som han gör där? Jag förstår det inte. Han ser den inte ens och den höll på att bli matchavgörande, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Han var extremt nöjd med det han fick se från sina spelare.

– Det är så stort av grabbarna. Jag har varit på dem om att vi saknat krigarattityden, men det här var så stort av dem. Kalmar är ett topplag, det får man inte glömma. Även att de är nykomlingar, så kommer det vara så svårt att vinna här. Jag är jättenöjd med vinsten och attityden. Kanske att vi kunde ha vunnit efter 60 till och med, vi hade många, många chanser. Men krigarinsatsen är viktigare än poängen för mig. Killarna stod upp för varandra och vann den här matchen tillsammans. 

"Tvungen att göra något"

Men bara ett av VH:s mål kom till i spel fem mot fem. Då var det också precis efter att Kalmar blivit fulltaligt. 

– Du har absolut rätt i det, vi saknar något i fem mot fem. Men vi har målchanser i den här matchen, så därför oroar jag mig inte. Vi vet också att vi gjorde en del mål i fem mot fem på försäsongen. Det är något vi jobbar med. 

Hur tänkte du kring timeouten kort efter ert ledningsmål i den andra perioden?

– Vi hade problem med bytena där. Två killar hade varit inne alldeles för länge. Jag avvaktade lite och såg deras andning. Jag var tvungen att göra något. Efteråt är man alltid smartare, men jag kommer att ta timeout igen i en sådan situation.

"Sällan varit så stolt"

Om Vimmerby hade förlorat igen och stått på noll poäng efter två omgångar hade det förstås varit en mardrömsinledning på säsongen. 

– Det här var viktigt för oss. Nu har vi fått tillbaka för insatsen mot Mariestad och det betyder mycket för motivationen. Jag tror att folk glömmer att Kalmar är ett topplag. Jag är stolt över grabbarna, jag har sällan varit så här stolt. Vi hade ett långt videomöte i går och betonade att vi måste jobba med attityden och inte ta dumma utvisningar. Nu var vi disciplinerade och gör en bra bortamatch, det är så här vi ska spela borta. 

Fakta

VH:s poäng: 

Jakob Karlsson (1+2), Martin Pärna (1+1), Christian Blomqvist (1+0), Pontus Johansson (1+0), Alexander Andersson (0+1), Oskar Carlsson (0+1), Hampus Harlestam (0+1), Robin Höglund (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt