Annons:

Horsky nöjd med insatsen:

Lagkaptenen Jakob Karlsson gjorde mål i segermatchen. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky nöjd med insatsen: "Var absolut rättvist"

Vimmerby Hockey tog tredje raka segern när Tyringe betvingades på bortais. 2-1-segern innebär att VH är uppe på Allettan-plats.
– Det var en stabil insats, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey rivstartade matchen och var totalt överlägset sina motståndare i den första akten. Efter två minuter och 13 sekunder gjorde Måns Carlsson 1-0 framspelad av Simon Dahl och Pontus Näsén.

Drygt fem minuter senare ökade Jakob Karlsson på till 2-0 i numerärt överläge. Då var det Alexander Andersson och Pontus Näsén som fick passningspoäng. 

VH vann skotten med hela 16-3 i den första perioden.

– Vi var helt överlägsna där. Vi satte mycket press, vi var verkligen redo. Det går inte att jämföra med tredje perioden sedan. Vi fick en bra start och de hade en tung start. Vi var mycket, mycket bättre än dem, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

"De var desperata"

Trots flera fina lägen att utöka ledningen stod sig 2-0. Men tidigt i den tredje perioden reducerade jumbon Tyringe till 1-2. Hemmalaget försökte att hitta en kvittering, men var ändå inte särskilt nära.

– De kämpade, de var desperata och försvarade sig bra. De gjorde också ett mål, fick lite självförtroende av det och började chansa lite grann efter det. Det blev en riktigt tajt match i den tredje perioden, men vi försvarade oss jättebra och gjorde ett jättejobb defensivt.

Var det nära 2-2?

– Nej, de hade egentligen inget jättefarligt läge.

"Stabil insats"

Phil Horsky var nöjd med mycket i segermatchen.

– Det var en stabil insats, framför allt utan puck, i fem mot fem och i boxplay. Det är det som är fundamentet, så det känns skönt att det sitter. Men det finns några saker vi måste förbättra, framför allt är det avsluten som måste bli bättre. Vi ska göra lite fler mål på våra lägen, men jag är ändå nöjd med spelet.

Segern var odiskutabel, säger han.

– Det är absolut rättvist. 

Phil Horsky gav beröm till samtliga spelare. 

– Det är fördel att vi har fyra kedjor som spelar stabilt, vi har verkligen en bra balans i laget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt