Annons:

VH behöver leverera mot jumbon: ”Jobbat med den mentala biten”

Phil Horsky har förberett sitt lag mentalt inför mötet med Helsingborg. Foto: Ossian Mathiasson

VH behöver leverera mot jumbon: ”Jobbat med den mentala biten”

Jumbon Helsingborg på bortais i morgon. Då behöver Vimmerby Hockey leverera tre poäng.
– Matcher som måste vinnas är inte enkla. Man måste se till att vara redo, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

I senaste matchen besegrade Vimmerby Hanhals på hemmais med 3-2. Efter den första perioden, vid underläge med 1-0, var Phil Horsky riktigt irriterad. VH-tränaren tyckte inte att laget var redo mentalt och den biten har de jobbat med den här veckan.

– Vi har haft en bra träningsvecka där vi jobbat lite med den mentala biten. Vi kommer att vara redo mot Helsingborg i morgon, säger Phil Horsky.

Hur har ni jobbat med den biten?

– Det handlar om att motivera och inspirera grabbarna hela tiden. Det är mitt sätt att coacha. Senast var vi inte redo i den första perioden och det kan vi inte ignorera utan det måste vi jobba med. Det är samma sak som om powerplay-spelet inte funkar, då måste man jobba med det. Vi tog lärdom av den perioden, har jobbat på det och nu går vi vidare. Jag tycker att vi har växt som grupp under den här veckan.

”Måste vara påkopplade”

Vimmerby har tagit elva poäng på sina fem första matcher. Helsingborgs facit är två poäng.

– De kanske är ett lite sämre lag på papperet, men de har inget att förlora och vi måste vara påkopplade. Matcher som måste vinnas är inte enkla. Man måste se till att vara redo, vi måste göra jobbet i huvudet, säger Phil Horsky

Vet du något om Helsingborg?

– Nej egentligen inte, jag har bara kollat lite på dem. De kan vara farliga och det ska jag prata med laget om. Först och främst ska vi fokusera på oss själva, det är det viktigaste.

Måste agera

Som det ser ut nu har Vimmerby samtliga spelare tillgängliga till matchen mot Helsingborg. Som bekant har dock Simon Dahl försvunnit, då parterna inte kom överens om ett kontrakt efter att hans tryout-period gått ut.

– Jag tycker att det är okej från organisationen, jag backar dem och förstår beslutet, säger Phil Horsky.

Vimmerby är nu på jakt efter både en forward och en back.

– Vi måste agera snart, det vet vi. Samtidigt är laget tillräckligt bra ändå. Om något händer kan vi agera utifrån de spelare vi har i truppen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt