Femte raka segern för VH – tog knapp seger mot jumbon

Vimmerby Hockey tog femte raka segern borta mot Helsingborg. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Vimmerby Hockey fortsätter plocka segrar i Hockeyettan. Borta mot Helsingborg blev det seger med 2–1 och laget är ny tvåa i serien efter sex omgångar.

Efter premiärförlusten mot Dalen har Vimmerby Hockey visat en fin formkurva.

I kväll kom femte raka segern på bortais mot jumbon Helsingborg i en mål- och spelmässigt jämn tillställning.

Två snabba mål

Vimmerby fick en kanonstart på matchen och tog ledningen efter att de tryckt tillbaka Helsingborg under ett långt anfall. Jakob Karlssons öppnande passning letade sig fram till Martin Pärna som fintade bort målvakten och sprättade upp 1–0 i nättaket efter en minut och 17 sekunder.

Helsingborg gav svar på tal direkt. 24 sekunder efter VH:s ledningsmål kom kvitteringen från Julius Falkenbäck Bergkvist efter att VH inte fått pucken ur egen zon.

I en relativt jämn första period var det tre raka VH-utvisningar som förstörde lagets rytm. De kom aldrig riktigt in i matchen samtidigt som Helsingborg inte skapade så värst mycket.

Harlestam avgjorde

I andra perioden var det Vimmerby som ville ta kommandot och skapade en del chanser men Helsingborg stretade emot och höll stången. Vimmerby gjorde dock ett psykologiskt viktigt 2–1-mål i slutet av andra perioden när Hampus Harlestam styrde in Pontus Näséns passning mellan benen på målvakten.

Helsingborg jagade en kvittering i sista perioden och hade ett par chanser men VH redde ut stormen och tog femte raka segern. Efter sex omgångar ligger laget tvåa i tabellen, tre poäng bakom ettan Kristianstad.

VH-tränaren Phil Horskys kommentarer efter matchen kommer om en stund.

Fakta

Helsingborg–Vimmerby 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (1.17) Martin Pärna (Jakob Karlsson, Pontus Näsén), 1–1 (1.41) Julius Falkenbäck Bergkvist (Anton Sjöstrand, Rasmus Rosenqvist)

Andra perioden: 1–2 (38.39) Hampus Harlestam (Pontus Näsén, Martin Pärna).

Skott: 24–32 (10–10, 3–14, 11–8)

Utvisningar, Helsingborg: 3x2 min, VH: 5x2 min