Annons:

Horsky berömde VH:s boxplay: ”Nyckeln till segern”

Phil Horskys Vimmerby gjorde en bra insats på bortais mot Helsingborg. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky berömde VH:s boxplay: ”Nyckeln till segern”

Tre utvisningar inom loppet av fem minuter i första perioden. Vimmerby Hockey redde ut det och tränaren Phil Horsky öste beröm över boxplay-spelarna efter 2–1-segern i Helsingborg.
– Det var nyckeln till segern, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey tog femte raka segern i bortamatchen mot Helsingborg, som stod på endast två poäng inför kvällens match i sjätte omgången. 

– Jag tycker att Helsingborg är ett bra lag. Vi har nog inte mött något lag som pressat oss så hårt som dem. Alla underskattar säkert ett lag som Helsingborg men man baserar det på att bara titta i tabellen och dömer ut dem. Det är fel. Det gör det bra, är desperata, tävlar om varje centimeter på isen och täcker skott, säger Phil Horsky.

"Var redo för kamp"

Snacket om att bara åka till Helsingborg och plocka tre poäng är något som irriterar Phil Horsky. 

– Många tror att det är så lätt att bara ta de tre poängen, man måste vinna kampen och göra allt ordentligt också. Andra lag i serien kommer tappa poäng här. Jag tycker att jag lyckades förbereda spelarna på ett bra sätt rent mentalt. De var redo för kamp, säger Horsky. 

Matchen startade i ett rasande tempo med att båda lagen gjorde varsitt mål inom loppet av två minuter. Martin Pärna satte 1–0 efter 1.17 och kvitteringen kom 24 sekunder senare. 

Stark insats i andra perioden

Därefter fick VH tre raka boxplay emot sig, något som man klarade av på ett bra sätt. 

– Det är inte lätt att komma in i matchen på grund av så många utvisningar som var både konstiga och lite dumma. Vi ville lite för mycket och tog två utvisningar i offensiv zon. Boxplayspelarna gjorde det kanonbra, säger Horsky. 

Precis som i tidigare matcher var Vimmerby som mest i andra perioden. De vann skotten i överlägsen stil och tryckte tillbaka Helsingborg helt och hållet. 

– Vi hade långa byten och utnyttjade farten. Vid Hampus 2–1-mål vände vi på spelet snabbt och hade bra driv mot kassen. Andra perioden var jättebra. I tredje perioden var vårt spel utan puck bra, säger han. 

Nöjd med starten

Det var lagets femte raka seger i Hockeyettan och i och med trepoängaren är laget ny tabelltvåa.

– Det är kul att vi vinner tajta matcher. Jag är stolt över spelarnas mentalitet. Vi har gjort det bra och haft bra och mindre faser i matcherna. Totalt sett så kämpar alla väldigt bra, vi är där i alla matcher. Boxplay och försvarsspelet är bra och det känns som att spelarna har accepterat sina roller och gör samma jobb i byte efter byte, säger han och lägger till: 

– Att det går upp och ner är det naturligt när man har ett ungt lag. Tittar man på helheten så måste vi vara nöjda. 

Boxplayspelarna ville Horsky lyfta fram efter segern. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt