Tung förlust för Vimmerby i den tidiga seriefinalen

Det gick inte vägen för Vimmerby Hockey i seriefinalen. Foto: Linus Johansson

Mycket bra insats under stora delar av matchen hjälpte inte. Vimmerby Hockey förlorade seriefinalen mot Kristianstads IK.
Matchen slutade 1-2.

Vimmerby Hockey hade knappast kunnat hoppas på en bättre start mot skåningarna. Redan efter 24 sekunder skickade Alexander Andersson in 1-0 bakom SHL-meriterade Joel Gistedt. Vimmerby fortsatte att spela bra inledningsvis, men fick ingen mer utdelning.

I den andra akten var VH vasst under den första delen, men Kristianstad åt sig in perioden och tog över den ordentligt mot slutet. När känslan var att det kunde komma ett 2-0-mål för hemmalaget kvitterade Fredrik Hansson för gästerna.

Strax efter ett bortapowerplay efter drygt sju minuter, efter att Christian Blomqvist dragit på sig en onödig utvisning, sköt Viktor Wahlden 2-1 för Kristianstad.

Med drygt två minuter kvar plockade VH keepern och gick hårt för ett kvitteringsmål, men trots ganska bra tryck blev det inget kvitteringsmål.

I stora delar gjorde Vimmerby Hockey en mycket stark insats i den tidiga seriefinalen mot Kristianstads IK. Vimmerby spelade i ett högt tempo i den intensiva drabbningen, men något sämre i den tredje perioden.

Förlusten innebär att VH tappade några placeringar i tabellen.