Annons:

  • Horsky mycket stolt över insatsen:

    Christian Blomqvist fick en extra tvåa efter den här situationen. Foto: Linus Johansson

  • Horsky mycket stolt över insatsen:

    Phil Horsky var mycket stolt över lagets insats i förlustmatchen.

Horsky mycket stolt över insatsen: "Tungt att förlora"

En mycket välspelad seriefinal. Men bara det ger inga poäng. Vimmerby Hockey föll mot Kristianstads IK med 1-2 i Vimmerby ishall.
– Jag tycker att vi är lite bättre. Tungt att förlora, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby inledde mycket aggressivt och motiverat i den tidiga seriefinalen mot Kristianstads IK. Det gav resultat omgående. Redan efter 24 sekunder gjorde Alexander Andersson 1-0.

VH fortsatte att imponera i den första perioden och kunde definitivt gjort minst ett mål till.

– Vi kom ut starkt, vi var redo. Alla trodde på sitt spel, alla tog isen, alla vågade och ingen gömde sig. Vi ville verkligen och det var kul att se hur vi spelade. Jag tror att de blev lite överraskade. Det här kommer gynna oss längre fram, säger tränaren Phil Horsky.

Men trots fint spel och många chanser uteblev målen.

– Vi har två frilägen, Wigley (Mattias) har två bra chanser, vi spelar bra i powerplay, boxplay är jättebra, säger Horsky.

"Får inte tycka synd om oss själva"

VH kändes väldigt heta i inledningen av den andra akten också, men sedan började Kristianstad så smått ta över matchen. Fredrik Hansson utjämnade till 1-1 och i den tredje perioden kom också gästernas andra mål, som blev den intesiva matchens sista.

– Vi gör en bra match, det är tungt att förlora när vi verkligen är med och lite bättre till och med tycker jag. Vi har många målchanser att göra 2-0 så vi får inte tycka synd om oss själva nu.

Vimmerby tog tidigt ut målvakten och försökte hitta en kvittering, men det gick inte. 

– Vi är stolta över insatsen, men inte nöjda. Kristianstad är ett jätterutinerat lag och har en toppmålvakt i Gistedt (Joel). Vi kommer gå långt om vi spelar så här.

"Låter sig påverkas"

Skåningarnas 2-1-mål kom strax efter att VH blivit fulltaliga. Christian Blomqvist hamnade i fajt med en bortaspelare men domaren bedömde att hemmaspelaren varit den drivande. Efter det numerära underläget kunde Kristianstad skicka in 2-1-pucken.

– Vi får ett långt byte i box och det är surt att det slutar så här.

Phil Horsky var inte helt nöjd med domarinsatsen. Direkt efter slutsignalen ville han ta ett snack med honom.

– Det var inte rättvist. Jag tycker att han låter sig påverkas av motståndarcoacherna. Det är många situationer han tar i tredje som han inte blåste för i första eller andra.

Hur upplevde du den extra tvåan på Christian Blomqvist?

– Det blir matchavgörande. Jag tycker att det är båda två, men domaren tycker att han gjorde lite extra. Jag håller inte med, det var två som tjafsade. Men vi sa samtidigt inför tredje att disciplinen var jätteviktig. Vi får inte stressa oss i sådana här lägen. 

"Ger oss självförtroende"

Det fanns trots förlusten mycket att ta med sig till de kommande matcherna mot förväntade topplag.

– Det här ger oss självförtroende och det känns bra. Det är en process att vinna sådana här matcher också. Det var en bra hockeymatch. 

Phil Horsky berömde hela laget för insatsen.

– Det var kul att se hur vi kämpade och tävlade hela tiden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt