Annons:

  • VH:s försvarsspel ska bana väg mot Troja: ”Vi kan utmana alla”

    Vimmerby har presterat ett mycket bra boxplay-spel så här långt och Mattias Wigley är en av anledningarna till det. Foto: Linus Johansson

  • VH:s försvarsspel ska bana väg mot Troja: ”Vi kan utmana alla”

    Vimmerby har presterat ett mycket bra boxplay-spel så här långt och Mattias Wigley är en av anledningarna till det. Foto: Linus Johansson

VH:s försvarsspel ska bana väg mot Troja: ”Vi kan utmana alla”

Vimmerby Hockeys självförtroende är på topp efter 4-0-segern mot Kallinge/Ronneby. Nu väntar ett formtoppat Troja/Ljungby på bortais.
– Vi är redo och vet att vi kan utmana alla lag oavsett om vi spelar hemma eller borta, säger VH-coachen Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby kommer närmast från två starka insatser mot Kristianstad och Kallinge/Ronneby. I den senaste matchen blev det 4-0-seger på bortais mot de sistnämnda.

– Det var kul att vinna och på det sättet vi gjorde det. Men den matchen är glömd nu, vi måste fortsätta jobba framåt, säger Phil Horsky.

Spelar rutinerat

På onsdagskvällen väntar Troja/Ljungby på bortaplan. Laget fick en tuff start på serien, men har steppat upp rejält den senaste tiden. Eller vad sägs om 7-3 mot Tyringe, 7-2 mot Hanhals, 8-0 mot Helsingborg och 6-2 mot Kristianstad i de fyra senaste matcherna?

– Det blir tuffare än mot Kallinge, det vet vi. Men vi har utvecklats de två senaste matcherna och är redo. Vi vet att vi kan utmana alla lag oavsett om vi spelar hemma eller borta. Det är bra för självförtroendet att veta om det.

Vad säger du om Troja/Ljungby?

– Jag har kollat på två av deras matcher och de är bra, de har kvalité framåt. Samtidigt är det inte så att de stressar hårt utan de avvaktar och väntar på sina chanser. De spelar väldigt rutinerat och vi måste ha bra skalle och tålamod. Vi ska vara heta, men samtidigt tänka till.

”Tror på oss själva”

Troja/Ljungby är i skrivande stund tvåa i tabellen och Vimmerby är trea. Båda lagen står på 17 poäng och är tre poäng bakom serieledande Kristianstad.

– Vi har ingenting att förlora i den här matchen. Vi ska gå in med attityden att vi är Vimmerby och vi tror på oss själva. Vi måste inte vinna den här matchen, men vi vill vinna den.

En nyckel blir förstås lagets täta försvarsspel. VH har bara släppt in tolv mål på de åtta första matcherna.

– Det är en nyckel för oss och det spelet vill vi behålla. Jag sa i början att jag inte är en defensivcoach, men när vi inte har pucken ska alla veta vad som gäller och vad de ska göra. Det spelar ingen roll om du var poängkung ifjol eller är en stabil defensiv back, alla måste ta ansvar, säger Phil Horsky.

Starkt boxplay

Värt att nämna i sammanhanget är också lagets mycket vassa boxplay-spel, som bara övertrumfas med knapp marginal av Troja/Ljungby.

– Jag likställer en bra boxplayspelare med en bra powerplayspelare. Det är bara att titta på spelare som Wigley (Mattias), Pontus (Johansson), Pelle (Ström), Jardeskog (Ludvig) och Anton (Carlsson), de gör det grymt bra. Vi jobbar mycket med dem och visar dem videos. De lyssnar och vill verkligen ta in informationen. Killarna är stolta att ta ansvar för den delen.

Vimmerby har samtliga spelare tillgängliga och åker till Ljungby med två målvakter, sju backar och 13 forwards.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt