Annons:

Vimmerbykillar ska spela TV-pucken: ”Målet är så klart att vinna”

Hampus Karlsson och Theo Lundkvist ska spela TV-pucken för Småland. Foto: Privat

Vimmerbykillar ska spela TV-pucken: ”Målet är så klart att vinna”

Om ett par veckor avgörs den traditionstyngda TV-pucken för spelare födda 2003 och senare. Nu står det klart att två Vimmerbykillar, Theo Lundkvist och Hampus Karlsson, kommer att vara med i Smålands lag.
– Det känns bra och det ska bli jättekul att spela för Småland, säger Hampus Karlsson.

Annons:

En lång gallring och utbildningsperiod är över. Den första november drar slutspelet i TV-pucken igång i Linköping och Norrköping. I morgon kommer Småland att anmäla sin slutgiltiga trupp och i den finns Vimmerbykillarna Theo Lundkvist och Hampus Karlsson med.

– Det ska bli väldigt kul att få spela TV-pucken. Det är en dröm man haft sen man var liten, säger Theo Lundkvist.

Båda spelarna har varit med i uttagningarna sedan de startade. Såväl Lundkvist som Karlsson är forwards. Medan den förstnämnda väntas kunna bidra med en del poäng har Hampus Karlsson en lite annan roll.

– Jag har rollen som energispelare med bra fart under fötterna och jag är ettrig och jobbig för motståndarna. Jag har även fått lira mycket boxplay och trivs i den rollen, säger Hampus Karlsson.

Målsättningen är att vinna

I gruppspelet ställs Småland mot Ångermanland, Örebro och Värmland.

Vad är målsättningen för Småland i TV-pucken?

– Vi har satt upp en målsättning som så klart är att vinna. Jag tycker att vi fått ihop laget bättre för varje samling så vi har höga förväntningar, säger Hampus Karlsson.

– Jag tror att det kan bli bra i år, sen är det så klart tufft motstånd hela vägen. Jag ska försöka tillföra något bra till laget och göra mitt yttersta hela vägen, säger Theo Lundkvist.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt