Annons:

Tomas Rydén gör supersuccé i Vimmerby – ”Det visste jag inte”

Nyförvärvet Tomas Rydén har gjort ett starkt intryck i Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

Tomas Rydén gör supersuccé i Vimmerby – ”Det visste jag inte”

Nyförvärvet Tomas Rydén gör succé i Vimmerby Hockey. Åtta matcher in i serien har han högst räddningsprocent av samtliga målvakter i den södra Hockeyettan med sina 95,04 procent.
– Okej, det visste jag inte. Men jag tycker naturligtvis att det har funkat jättebra så här långt, säger Tomas Rydén.

Annons:

När Vimmerby Hockey värvade Tomas Rydén från Köping var den allmänna uppfattningen att VH troligen gjort ett kap. Så här långt kan man bara konstatera att så är fallet. Tillsammans med Jonathan Stålberg bildar Rydén ett mycket starkt målvaktspar. Den sistnämnda toppar i skrivande stund målvaktsstatistiken i den södra hockeyettan med 95,04 i räddningsprocent.

– Det finns ingenting att klaga på just nu, skrattar Tomas Rydén

Tvåa i listan är Troja/Ljungbys Anton Svensson med 93,64. Jonathan Stålbergs räddningsprocent ligger på 91,78.

”Visste att jag hade det i mig”

Det ska tilläggas att Kristianstads Oliver Tornerefelt står på 97,73 procent. Han har dock bara spelat i två av lagets matcher och i den officiella statistiken är det därför Tomas Rydén som är högst upp.

Är du förvånad eller är det väntat att det gått så bra?

– Absolut har det gått jättebra för mig. Jag visste att jag hade det i mig, men däremot visste jag inte riktigt var nivån låg i den södra serien. Jag jobbar hårt på träningarna, försöker bidra med ett lugn på planen och så har jag försökt vinna så många matcher som möjligt åt mina lagkamrater.

Nött mycket försvarsspel

Rydén har stått fem av matcherna hittills medan Stålberg har fått förtroendet i tre matcher. Sett till antal insläppta mål är Vimmerby så här långt seriens bästa lag.

– Vi har nött väldigt mycket försvarsspel och de bitarna börjar verkligen falla på plats. Alla vet var de ska vara i egen zon och vad syftet är med det. Det gör också mitt spel betydligt enklare och jag vet ungefär var skotten kommer att komma ifrån, säger Tomas Rydén.

Är din känsla att du börjar lägga beslag på platsen som förstamålvakt nu?

– Nej, det tycker jag inte. Det är fortfarande väldigt hög konkurrens och Stålberg är en jättebra målvakt. Jag måste kriga vidare på samma sätt för att förtjäna min speltid. Den bästa för dagen ska stå.

Behålla samma fokus

VH ligger för närvarande trea i serien och kommer närmast från en 4-0-triumf borta mot Kallinge/Ronneby.

– Vi har höjt oss match för match och framförallt i de två senaste har vi kommit upp i den nivå vi ska vara. Det ger också självförtroende inför de kommande matcherna. Nu gäller det att vi behåller samma fokus och fortsätter vara ödmjuka.

Under onsdagskvällen ställs Vimmerby i en mycket tuff bortamatch mot ett formtoppat Troja/Ljungby.

– Troja har kommit igång bra på slutet, de har ett bra lag och är ju lite favorittippade. Men spelar vi som i de två senaste matcherna vet jag att vi kommer få poäng med oss hem, säger Tomas Rydén.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt