MÄKTIG ANDRAPERIOD AV VH – BESEGRADE TROJA/LJUNGBY

Måns Carlsson gjorde 1+1 i segermatchen mot Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

2-0-underläge efter en period. Kört för Vimmerby? Verkligen inte.
En magnifik andraperiod gjorde att Vimmerby vann matchen med 4-3.

Vimmerby Hockey fick en mardrömsstart i den stentuffa bortamatchen mot favorittyngda IF Troja/Ljungby. Redan efter 36 sekunder tog hemmalaget ledningen genom Adam Johansson Byström. Troja/Ljungby fortsatte sedan att ha initiativet i öppningsperioden och Hampus Andeen ökade på till 2-0.

I den andra perioden förändrades dock allt. Vimmerby gjorde en magisk mellanperiod och vann den med 4-1. På en kvart gjorde VH fyra mål på Troja/Ljungby på bortais.

Först reducerade Måns Carlsson till 2-1 och inte långt därefter kvitterade Alexander Andersson till 2-2. Båda målen kom till i numerärt överläge.

VH fortsatte att ösa på och några minuter senare kom 3-2 genom Oliver Kempainen. Ett märkligt mål med anledning av att Vimmerby också drabbades av en utvisning för en incident som inträffade en bra stund före målet.

I samband med det målet bytte också Troja/Ljungby målvakt.

Habilt försvarsspel

Ledningen stod sig dock bara i drygt två minuter. Jonatan Nielsen utjämnade för Troja/Ljungby. Om VH blev nedslaget? Inte alls. Pontus Johansson gav VH åter ledningen efter en fin passning av Måns Carlsson.

Vimmerby spelade sedan ett mycket habilt försvarsspel i den tredje perioden och tvingade Troja/Ljungby till en timeout efter drygt sju minuter.

Med fem och en halv minut åkte Robin Höglund ut för slashing. Fram tills dess hade hemmalaget haft svårt att hitta kvitteringsmöjligheter. Men VH klarade av även det utan att det blev särskilt farligt.

Troja/Ljungby plockade keepern med två minuter kvar för att forcera in en kvitteringspuck. Med en minut och 43 sekunder kvar svarade Tomas Rydén för en kanonräddning, vilket visade sig bli den stora möjligheten att utjämna.

VH-vinsten betyder att laget är tvåa i serien.