Annons:

Ny jättestark seger för VH:

Phil Horsky var jätteimponerad över spelarnas insats i segern mot Troja/Ljungby.

Ny jättestark seger för VH: "Stolt över grabbarna"

Vimmerby Hockey följde upp den starka bortasegern mot Kallinge/Ronneby genom att besegra även Troja/Ljungby på bortais. Två mycket tunga skalper av VH.
– Jag är jätteimponerad över attityden och karaktären, säger VH-tränaren Phil Horsky efter 4-3-segern.

Annons:

Den här upplagan av Vimmerby Hockey börjar imponera alltmer. I den tuffa bortamatchen mot KRIF blev det seger med 4-0 i söndags. På onsdagskvällen kom tre nya sköna poäng. 

Topptippade Troja/Ljungby slogs tillbaka med 4-3 efter en mycket imponerande andraperiod. VH låg under med 2-0 efter den första och då trodde få på en vändning.

– Det som imponerar mest är att vi kommer tillbaka. Vi får två konstiga mål emot oss, har lite dåligt kroppsspråk, men så efter tio minuter kommer vi tillbaka tycker jag. Vi visste att de skulle komma ut starkt och sätta press. Vi har ett bra snack efter första och hittar tillbaka till självförtroendet, säger Phil Horsky. 

På en kvart gjorde VH fyra mål och ledde matchen med 4-3.

– Vi följer vår gameplan med disciplin och gör allt för laget. Vi vet att vi är farliga framåt, men vi måste ha tålamod. Det kan vara svårt när man är yngre, men vi spelar rutinerat på slutet med en ledning. Det var kul att se.

"Inger mycket respekt"

VH:s 3-2-mål var dock mycket märkligt. Vimmerby fick målet godkänt, men fick också en utvisning för en incident som inträffade i en situation tidigare. 

– Jag har aldrig sett det i mitt liv, men det spelar ingen roll nu. Vi tog målet och vi tog boxplayet. Sedan tappar vi en klubba, får ett långt byte och de får iväg ett bra skott.

I den tredje spelade VH av matchen på ett förtroendeingivande sätt. 

– Jag är jätteimponerad över attityden och karaktären, det inger mycket respekt, det är inte många som kommer tillbaka på det här sättet. Jag är stolt över grabbarna.

Vad kan det betyda för er?

– Vi kommer hamna i sådana här situationer igen i våra liv. Det handlar om att man ska ut med bröstkorgen, ha ett bättre kroppspråk och inte vänta på att det ska bli bättre. Man måste jobba för att hitta självförtroendet. Det finns inget elixir eller någon dryck som ger självförtroende. Man måste hitta tillbaka till grunden och jobba därifrån.

"Hoppas att han blir kvar"

Spelet i både numerärt under- och överläge imponerade stort.

– Fem mot fem var bra, men special teams var skillnaden. Vi hade scoutat dem väl och gör ett kanonboxplay igen mot ett farligt lag. Powerplay var perfekt, det var jättebra.

Samuel Eriksson, inlånad från Timrå IK, blir kvar – åtminstone ett tag till. VH:s klubbledning bekräftar att han även spelar matchen mot Nybro Vikings på fredag. 

– Jag hoppas att han blir kvar framöver. Vi behöver 13 forwards, det är mycket bättre att ha det. Hans spel i egen zon är mycket bra, han kommer hjälpa oss i vårt boxplayspel framöver också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt