Annons:

Poängkungen har gett klartecken – stannar i VSGF: ”Gediget och helhjärtat”

Simon Dahl hälsades välkommen tillbaka till Virserum då han nu bestämt sig för att spela i VSGF säsongen ut. Foto: Virserums SGF

Poängkungen har gett klartecken – stannar i VSGF: ”Gediget och helhjärtat”

Virserums SGF kan andas ut. Poängkungen Simon Dahl har bestämt sig för att spela med klubben resten av säsongen.
– Jag gillar Virserum som förening, engagemanget från ledare och sportgrupp är gediget och helhjärtat, säger Simon Dahl.

Annons:

Efter två säsonger i Virserums SGF återvände Simon Dahl inför den här säsongen till Vimmerby Hockey på ett tryout-kontrakt.

För en tid sedan stod det klart att Vimmerby och Dahl inte skulle komma överens om ett permanent kontrakt och parterna bröt med varandra. Sedan dess har Simon Dahl spelat med Virserum och i kväll blev det klart att han stannar i division tre-klubben resten av säsongen.

– När jag fick erbjudandet om att vara med på tryout i Vimmerby, så hade jag kommit överens med VSGF om att jag skulle spela resten av säsongen i Virserum om det inte skulle bli något permanent kontrakt i Vimmerby. Ett par klubbar hörde visserligen av sig och ville att jag skulle spela för dom, men det var aldrig riktigt aktuellt. I slutändan valde jag mellan att spela i Virserum eller att inte spela alls, så valet blev väldigt enkelt, säger Simon Dahl.

Spelar med ett annat lugn

På fyra matcher så här långt har Dahl svarat för 18 poäng, tio mål och åtta assists.

– Den första tiden sedan jag kom tillbaka har varit lite speciell. De andra två säsongerna jag har spelat i Virserum så har jag startat mina säsonger där och varit inne i division tre-tempot från början. Skillnaden i år var att jag körde en stenhård sommarträning och dessutom tränade jag och spelade hockey i två månader med ett division ett-lag. När jag kom till Virserum nu så var skillnaden brutal. Det går liksom inte att jämföra med division ett. Men samtidigt så anpassar man sig snabbt efter tempot. I dag känns det helt orimligt att jag var med och spelade i Vimmerby för några veckor sen, säger Simon Dahl, som är glad över att vara tillbaka i Virserum:

– Det är kul att vara tillbaka i Virserum, jag tycker att det är lite charmigt att åka runt till de här små ishallarna i Diö, Lenhovda och Åseda. Hallar som man spelade mycket i när man var liten. Jag gillar Virserum som förening, engagemanget från ledare och sportgrupp är gediget och helhjärtat.

Kan det bli avancemang till division två för Virserum den här säsongen?

– Jättesvårt att säga. Hittills i grundserien har vi inte mött något lag vi har haft problem med. Jag har ingen aning om hur de andra lagen i de andra serierna ser ut. Det känns som att hela laget har ett helt annat lugn och självförtroende i år jämfört med de andra säsongerna. Om vi bara fortsätter att mangla på i grundserien och ser till att ta med oss det in i en eventuell alltrea så tror jag att vi har stora chanser att nå ett kval i år igen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt