Annons:

Mattias Wigley om VH:s sjuka siffror: ”Handlar om att acceptera och känna stolthet”

Mattias Wigley är en av spelarna som klivit fram i Vimmerbys urstarka boxplayspel. Foto: Ossian Mathiasson

Mattias Wigley om VH:s sjuka siffror: ”Handlar om att acceptera och känna stolthet”

Vimmerby Hockey är bäst i landet på att spela boxplay. En av männen bakom VH:s mäktiga facit är Mattias Wgley.
– Det handlar om att acceptera att man spelar boxplay och känna stolthet över det. Man gör det för att laget ska vinna matcher, säger Mattias Wigley.

Annons:

I går berättade vi att Vimmerby Hockey är bäst bland landets 61 klubbar i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan på boxplay – och powerplay. I boxplay har VH en mäktig procent på 96,30 procent.

– Jag tror att vi har ett insläppt i boxplay så här långt. Alla vet vad de ska göra och jobbar hårt för varandra. Då når man framgång, säger boxplay-specialisten Mattias Wigley.

Phil Horsky pratar i termer om att man ska känna stolthet över att spela boxplay. Gör ni det?

– Ja, så är det. Det handlar om att acceptera att man spelar boxplay och känna stolthet över det. Det är jäkligt viktigt att döda utvisningar. Alla peppar varandra och ger varandra beröm hela tiden. Skickar man i väg en puck 60 meter och sen kommer in i båset så får man kredd för det. Då vill man bara ut och göra samma sak igen.

Skilda matchbilder

Vimmerby har steppat upp rejält i de senaste matcherna och inför kvällens hemmamatch mot Nybro är laget tvåa i serien med samma poäng som just trean Nybro.

– Vi har steppat upp och blivit jämnare i de senaste matcherna och så har vi börjat sätta våra chanser, säger Mattias Wigley.

4-0 mot Kallinge/Ronneby och 4-3 mot Troja/Ljungby. Vad säger du om de resultaten?

– Det är urstarka resultat. Mot Kallinge var vi med från start och satte fart på grejerna. Vi spelade med ett bra självförtroende i i 60 minuter och sen var Rydén (Tomas) riktigt vass i kassen. Skillnaden mot Troja var att vi inte var med från början, men det var jäkligt starkt att komma tillbaka som vi gjorde. Särskilt på bortaplan och mot ett så starkt lag.

”Alla kan bidra”

Mattias Wigley ser skillnader med förra årets trupp.

– Det känns som att vi har en bredare trupp i år sett över fyra femmor. Det är kanske inte riktigt samma spets som förra året med ”Jeppe” (Jesper Kokkonen) och Modigs (Markus), men det är jämnare och bredare och det känns som att alla kan bidra. Alla har accepterat att det är hårt jobb som gäller hela tiden och vi tror på vår spelidé. Det spelar ingen roll om du är poängmaskin eller knappt gör några poäng, alla jobbar hårt hela tiden och gör det de ska. Det har blivit ett framgångsrecept.

Ni har ett betydligt bättre försvarsspel den här säsongen?

– Vi är bra defensivt. Alla vet vad de ska göra och underordnar sig det arbetet. Det finns ingen i laget som spelar något eget försvarsspel. Så har det kanske inte riktigt varit tidigare år. Det räcker med att några spelare inte gör det de ska i defensiven så straffar det sig direkt.

Heta känslor

I kväll väntar alltså länsderby hemma mot Nybro, som också har visat fin form den senaste tiden.

– Det brukar vara jämna matcher mot dem och så brukar det kunna bli lite halvgrinigt och heta känslor. Det är två bra lag och roliga matcher att spela, säger Mattias Wigley.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt