Annons:

Osäker framtid för lånespelaren:

Samuel Erikssons vara eller icke vara i Vimmerby Hockey är osäker. Foto: Ossian Mathiasson

Osäker framtid för lånespelaren: "Kul att spela här"

Samuel Eriksson har spelat tre matcher med Vimmerby och vunnit samtliga. Om det blir fortsatt spel eller inte är oklart.
– Vi får se hur det blir, säger forwarden efter 4–3-segern mot Nybro Vikings.

Annons:

Samuel Eriksson, som tillhör Timrå IK och är kapten i Timrå IK:s J20-lag, skulle spela de två första matcherna mot Vimmerby Hockey. 

Åker hem över helgen

I kväll gjorde han sin tredje match med klubben i länsderbyt mot Nybro Vikings – och nu är framtiden osäker för forwarden, som åker hem till hemorten Gimo utanför Uppsala efter matchen.

– Jag vet faktiskt inte hur det blir. Jag åker hem över helgen, sen får vi se vad som händer. Timrås J20-lag har matcher i helgen men jag ska inte spela med dem, säger Samuel Eriksson.

Hur intresserad är du av en fortsättning i Vimmerby?

– Det är kul att spela här i Vimmerby och jag får mycket nyttig erfarenhet samtidigt som jag får en större roll i Timrå. Båda lagen är bra på sitt sätt och jag håller båda alternativen öppna, säger han. 

Under just denna säsong är han inte intresserad av att hitta en permanent lösning.

– Nej, jag blir hellre utlånad under ett par matcher än att det blir en permanent lösning. Jag behöver spela mycket matcher för att utvecklas eftersom det är mitt sista år som junior. Jag skulle kunna fortsätta i Vimmerby. Beslutet ligger i Vimmerbys händer och därefter får vi se vad Timrå säger. 

"Jag föll ur ramen"

Jämfört med de två första matcherna mot Kallinge/Ronneby och Troja/Ljungby tyckte Eriksson att det gick sämre i kväll mot Nybro.

– Ja, jag föll ur ramen lite väl lätt i dag. Jag har aldrig spelat ytterforward tidigare, vet inte var jag ska vara i alla lägen och är inte heller så van vid att åka så mycket skridskor som jag gör nu. Totalt sett har det gått bra, säger han. 

Eriksson har vunnit samtliga tre matcher med Vimmerby under utlåningsperioden och berömmer lagets moral efter kvällens 5–3-viktoria. 

– Det känns givetvis bra. Vimmerby är ett bra lag med bra go och segrarna har kommit. Vi spelar enkelt när vi ska göra det och sen har vi en bra målvakt (Tomas Rydén) som räddar oss många gånger. Spelmässigt är det kanske inte jättebra men vår moral är stark och på det viset vinner vi många matcher. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt