Annons:

Horsky ser förbättringspotential: ”Jag var arg och det visade jag”

Phil Horsky var besviken över Vimmerbys insats i den första perioden. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky ser förbättringspotential: ”Jag var arg och det visade jag”

Phil Horsky var förstås nöjd över tre nya poäng. Men han var långt ifrån belåten med lagets första period. Det fick spelarna veta i pausen.
– Jag var arg och det visade jag. Jag trodde att jag hade förberett grabbarna riktigt bra, men jag hade fel, säger Vimmerby Hockeys tränare.

Annons:

Så sent som i onsdags vann Vimmerby en tuff bortamatch mot Troja/Ljungby med 4-3. I kväll tog laget en ny meriterande seger mot Nybro, men det var långt ifrån klockrent hela vägen. VH-tränaren Phil Horsky var inte alls nöjd med lagets insats i den första perioden.

– Jag trodde att jag hade förberett grabbarna riktigt bra, men jag hade fel. När man spelar så många matcher på få dagar måste man vara med i huvudet. Vi hade scoutat deras uppspel och styrkor, men var inte där i huvudet för att kunna utnyttja det i den första perioden. De är så starka när de kommer i sina anfall. Vi har jobbat med vårt styrspel och att stänga mittzonen, men lyckades ändå inte med det vid deras första mål. Då blir jag arg, säger Phil Horsky.

– Med tanke på det var inte förberedelserna alls okej. Det tar jag på mig, det måste bli bättre. Killarna hade inte mycket tid för att göra sig redo för den här matchen, men vill man spela högre upp får det inte se ut som det gjorde i första perioden. Man måste lära sig att spela även när man är trött i huvudet, det gjorde vi inte i början i dag, fortsätter VH-tränaren.

Du var arg efter den första perioden?

– Jag var arg och det visade jag. Men jag tar det, det är mitt ansvar att se till att killarna är bättre förberedda.

Vad sa du?

– Att vi måste tillbaka till vår gameplan. Då är vi bra. Vi är ett hårt jobbande lag, inte ett lag som ska slå en flippmacka här och en flippmacka där.

Tvingade Nybro till långa byten

VH visade upp något helt annat i mittperioden, där laget mer eller mindre spelade ut Nybro i 20 minuter och vände till ledning med 4-2.

– Vi fick till långa byten på Nybro där. De hade byten där deras spelare var inne i över en minut och där vi samtidigt hade tre byten. Därför skapade vi chanser och gjorde de målen vi gjorde. Anfallsspelet var jättebra.

Det var några snygga mål?

– Det var lite snygga saker, men som coach bryr jag mig inte om målen är snygga eller inte. Jag vill bara se att vi gör de små sakerna hela tiden. Vår målsättning är att vara ett topplag i ettan och då funkar det inte att tappa vår gameplan i en period. Men det var imponerande att komma tillbaka, det finns mycket i laget.

”Är en maskin”

Till slut vann Vimmerby med 5-3 och tog tre tunga poäng i toppstriden i den södra Hockeyettan. Det var lagets tredje raka seger mot lag på den övre halvan av tabellen.

– Killarna har gjort det bra. Det har varit tuffa matcher. Vi kom hem sent från Ljungby efter matchen där i onsdags, det blev inte så mycket sömn och grabbarna jobbar vid sidan av hockeyn. Hatten av för dem, det är värt respekt. Jag är inte besviken utan ser det här som en bra läxa. Vi vill utvecklas och måste göra jobbet i huvudet, säger Phil Horsky och fortsätter:

– Det var kul att vinna och att göra det här hemma inför mycket publik. Det var fredagskväll och lite party, jag älskar det.

Vill du lyfta fram några särskilda spelare?

– Det finns flera som gjorde det bra. Måns (Carlsson) är en maskin, han är så stark. Och kolla Wigley (Mattias) som hela tiden gör de små sakerna. Som coach vet jag att han alltid gör jobbet.

Blomqvist utgick

För forwarden Christian Blomqvist, som har problem med en axel, blev det bara sex byten i den första perioden innan han tvingades bryta matchen.

– Vi ville inte riskera något när han inte var helt bra, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt