Annons:

VH:s poängkung ställs mot polarna i Halmstad: ”Får vara ödmjuk”

Martin Pärna ställs mot moderklubben Halmstad för första gången i morgon kväll. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s poängkung ställs mot polarna i Halmstad: ”Får vara ödmjuk”

Polarna på andra sidan rinken. Familj, släkt och vänner på läktaren. Bortamatchen mot moderklubben Halmstad blir speciell för Vimmerby Hockeys poängkung Martin Pärna.
– Det är första gången jag möter Halmstad så det blir givetvis en speciell match. Det ska bli kul och spännande, säger Martin Pärna.

Annons:

Martin Pärna spelade i Halmstad under nästan hela sin tid som ungdoms- och juniorspelare. 24-åringen har också representerat moderklubben i division ett under tre säsonger. Förra året gjorde han mäktiga 49 poäng (25+24) för klubben.

Sedan gick flyttlasset till Vimmerby, där han hittills levererat elva poäng (5+6).

– Det har varit en bra och lärorik tid i Vimmerby så här långt och det känns jättebra med Phil (Horsky) som coach. Jag gillar klubben och mina lagkamrater, säger Martin Pärna.

Är du nöjd med poängproduktionen?

– Jo men det tycker jag att jag får vara. Sen hade jag önskat något mer mål, men vi får hoppas att det kommer framöver.

”Man får vara ödmjuk”

När Vimmerby möter Halmstad på bortais på onsdagskvällen blir det första gången Martin Pärna spelar mot sin moderklubb. I motståndarlaget finns bland annat hans bästa vän.

– Jag känner ju halva laget då de är kvar sedan förra året. Och Marcus Borgh, min bästa vän, spelare fortfarande i Halmstad. Sen kommer ju familj, släkt och vänner komma och titta på matchen, säger Martin Pärna.

Någon större hets har det inte varit inför matchen.

– Nej, vi tar det lugnt. Man får vara ödmjuk.

”Är oslagbara”

Vimmerby som efter tre starka segrar mot Kallinge/Ronneby, Troja/Ljungby och Nybro har klättrat upp till en andraplats i tabellen är förstås storfavorit mot Halmstad.

– Spelar vi det spelet vi ska spela tycker jag att vi är oslagbara. Vi har fått ihop laget bra, alla trivs och köper den roll de blir tilldelade. Jag tror att vi kommer föra spelet mot Halmstad, men det blir en tuff match. De kör på rätt bra och så har de alltid någon spelare som sticker ut, säger Martin Pärna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt