Annons:

VH i nyckelmatch när serien vänder: ”Vill se en reaktion”

Christian Blomqvist saknas även i Vimmerbys bortamatch mot Dalen. Foto: Linus Johansson

VH i nyckelmatch när serien vänder: ”Vill se en reaktion”

På fredagskvällen vänder serien för Vimmerby Hockey. HC Dalen väntar på bortaplan.
– Dalen tycker inte om fart så det gäller att vi rör på fötterna, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Det är en vecka sedan Vimmerby senast spelade match. Den gången blev det förlust med hela 4-0 borta mot bottenlaget Halmstad.

– Det har varit bra att vi fått koppla av lite efter den matchen. Vi har haft några dagar ledigt, haft tid att gå igenom detaljer och det har också varit bra att få jobba med vår nya spelare Samuel Eriksson lite extra, säger Phil Horsky.

Förändrat i spelsystemet

Att VH ska svara för ytterligare en svag insats tror inte Phil Horsky.

– Vi är redo och har alltid spelat bra efter en förlust. Vi kommer att svara på insatsen mot Halmstad, det är jag övertygad om. Jag vill se en reaktion. Det handlar inte främst om att vinna matchen utan om vår prestation och att vara redo från första tekningen.

Vad har ni pratat om den senaste veckan?

– Dels har vi ändrat litegrann i spelsystemet, det handlar om lite detaljer. Sen har vi snackat om att tävla. För att vinna matcher måste man vara desperata och jobba hårdare än motståndarna. Mot Halmstad var vi inte där, det ska vi vara i morgon.

Fem poäng före

Vimmerby och Dalen möttes i seriepremiären för en och en halv månad sedan och då vann de sistnämnda med 3-1. Laget från Norrahammar inledde bra, men har sviktat lite den senaste tiden och är just nu sexa i serien, fem poäng bakom Vimmerby. Det är med andra ord lite av en nyckelmatch där VH har chans att rycka ifrån lagen under allettan-strecket litegrann.

Phil Horsky tror på en tuff match för VH.

– Dalen har tappat några matcher, men det finns rutin i laget och de har ett bra positionsspel. De spelar avvaktande och man får inte många chanser mot dem. Sen tycker de inte om fart så det gäller att vi rör på fötterna, vi får inte bli stillastående. 

”Vill inte chansa”

Halvvägs in i grundserien ligger Vimmerby alltså trea och är fyra poäng bakom serieledande Kristianstad.

– Oftast är jag inte nöjd, men när man tittar på hela bilden så har spelarna utvecklats åt rätt håll. Vi spelar mer kompakt och moget än i början av säsongen. Tar du bort sista matchen mot Halmstad har vi varit där i alla matcher. Vi har bra struktur, sen saknas det litegrann i målskyttet, vi måste jobba väldigt hårt för våra mål fortfarande, säger Phil Horsky.

VH kommer till spel utan axelskadade Christian Blomqvist och avstängde Robin Höglund. Den sistnämnda missar de nio kommande matcherna.

– När det gäller Blomqvist så vill vi inte chansa. Vi måste ha tålamod och vänta på att han ska bli 100 procent redo. Han är inte med i morgon och som det ser ut nu räknar jag inte med honom mot Kalmar nästa vecka heller.

Behöver tid

Dessutom har backen Alexander Andersson varit sjuk i veckan, men Phil Horsky hoppas att han ska vara redo för spel.

På plussidan finns Martin Jönsson, inlånad forward från Nässjö.

– En ung och snabb spelare som bidrar med energi. Han är skicklig, men han behöver tid. Det är inte så enkelt att bara komma in direkt när man aldrig har spelat seniorhockey tidigare. Men han har något och jag hoppas att vi ska kunna plocka fram det, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt