Annons:

Urstark insats av VH:

Jonatan Stålberg höll nollan för VH mot Dalen.

Urstark insats av VH: "Grabbarna ville ge ett svar"

Svag insats mot Halmstad och tung förlust mot jumbon. Efter ett kortare uppehåll stod Vimmerby Hockey för något helt annat mot HC Dalen.
– Grabbarna ville ge ett svar och det gjorde de verkligen, säger VH-tränaren Phil Horsky efter 3-0-segern.

Annons:

Det blev en skön bussresa hem från Norrahammar för Vimmerby Hockey efter en grym insats. VH tog kommandot i matchen mot HC Dalen direkt och släppte det aldrig under matchens gång.

– Jag hade snackat mycket om jag ville se ett svar. Det som hände mot Halmstad är okej, det kan hända ibland, det som är viktigt är hur man svarar på det. Nu var vi redo från början, vi var desperata, vi följde gameplanen. Vi gjorde allt vi skulle och det var aldrig upp och ned. Det var nyckeln för oss och de fick aldrig energi. Vi hade mycket puck, mycket upside och ett starkt försvarsspel och boxplay. Det funkade jättebra och det var ett jättejobb av allihop, säger tränaren Phil Horsky.

Insatsen var förstås milsvid från Halmstadsinsatsen.

– Jag ville se en förbättring i närvaron, vi skulle vara där, ta kampen – och alla var på plats. Det var det som var skillnaden, det var en mentalt stark insats av hela laget.

"Betyder mycket"

Vimmerby tog ledningen genom Hampus Harlestam efter en fin framspelning från Måns Carlsson. I den andra perioden gjorde samme Carlsson 2-0 för tigrarna. Med 20 sekunder kvar av mellanakten kom 3-0 genom Martin Pärna i powerplay.

Dalen var aldrig nära att komma tillbaka i matchen.

– Det betyder mycket, vi har haft en vecka där vi pratat mycket eftersom det inte är roligt att förlora som mot Halmstad. Vi ville bevisa att vi kan så mycket bättre, jag ville se ett svar och grabbarna sa att vi vill bevisa. De gav ett svar.

"Mycket spel i sig"

Phil Horsky tyckte att alla spelare visade stor karaktär och attityd.

– Det som är avgörande är hur man svarar efter en förlust och i dag visar vi hur mycket karaktär det finns i laget. 

Vad säger du om Måns Carlssons insats?

– Han har mycket spel i sig, han kan göra skillnad i en match. Men i dag var skillnaden spelet utan puck, drivet, vi gjorde det jättebra och det var nyckeln till framgången.

"Var kul för honom"

Även Hugo Pettersson fick mycket speltid.

– Han gjorde det jättebra.

Martin Jönsson, som bara hunnit göra två träningar med laget, fick också beröm.

– Det är inte lätt för honom, han har bara spelat juniorhockey, gjort två träningar och det här var ingen lätt match. Han gjorde det okej, men han kan bättre.

Vad händer med honom nu?

– Vi ska ta ett beslut på måndag. Förmodligen stannar han ett tag framöver, det har sett bra ut, tycker jag.

Jonatan Stålberg, som höll nollan, förtjänar också ett omnämnande förstås.

– Det var kul för honom, men hela laget ska berömmas. Det här var en laginsats. Dalen höll på med mycket bakom ryggen, det var armbågar, tajfs, slashingar, men vi tog det. Vi slog inte tillbaka. Killarna gjorde allt för vinsten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt