Annons:

Nyförvärvets hyllning till Vimmerby: ”Älskar det jag sett hittills”

Tyler Coutler är på plats i Vimmerby och gillar det han sett hittills. Foto: Linus Johansson

Nyförvärvets hyllning till Vimmerby: ”Älskar det jag sett hittills”

Efter en resa på 30 timmar kom Tyler Coutler till Vimmerby den gångna natten. I eftermiddag gör den kanadensiske forwarden sin första träning med VH.
– Alla jag har frågat har bara sagt fantastiska saker om Vimmerby, säger Tyler Coutler.

Annons:

I lördags presenterades 22-årige Tyler Coutler som nyförvärv i Vimmerby Hockey. Först och främst handlar det dock om ett tryout-kontrakt.

– Vi kör tio dagar till att börja med och så får vi se vad som händer efter det, säger Coutler när vi träffar honom strax innan tisdagens träning. 

”Fantastiska saker”

Bakom sig har han en lång resa från hemmet i Brandon.

– Det tog 30 timmar från Brandon och hit. Det var en lång dag och dessutom är det stor tidsskillnad (sju timmar, reds. anm), det kändes när jag vaknade i morse, säger Tyler Coutler med ett skratt.

Varför blev det Vimmerby?

– Det verkade vara det bästa stället att komma till, med de bästa människorna och en bra gemenskap. Alla jag har frågat har bara sagt fantastiska saker om Vimmerby. Jag vet inget om staden, men jag älskar det jag har sett hittills. Vimmerby är vackert. Det är litet, men det känns som hemma.

Tvekade inte

Att spela hockey i just Sverige är inget han gått hemma i Kanada och drömt om någon längre tid.

– Nej, jag har faktiskt aldrig tänkt på att spela här förrän för fyra, fem dagar sedan då jag fick frågan. Jag sa ja direkt och är väldigt förväntansfull över att vara här. Jag har drömt om att få komma till ett nytt ställe och spela.

Under dagen har han pratat med Vimmerbytränaren Phil Horsky.

– Phil tog med mig på lunch i dag och sen blir det att hälsa på killarna när de kommer in här nu. Alla är så snälla och välkomnande.

Har tuffheten i sig

Från den kanadensiska juniorhockeyn är Tyler Coutler van vid att göra mycket poäng, men han är också en spelare som brukar dra på sig en del utvisningsminuter.

– Jag är en spelare som känner stolthet över att representera mitt lag. Jag ser mig som en smart spelare som lägger bra passningar. Sen gillar jag att skjuta och att göra mål.

Är du en typisk kanadensisk spelare?

– Ja, det kan man nog säga, garvar han. Jag har tuffheten i mig. I Kanada har jag varit tuff att spela mot, men jag ska inte ta med allt det hit. Jag vet att slagsmål inte är en del av spelet här. Jag vill bidra med mål och göra allt jag kan för att hjälpa laget att vinna.

Du gör en hel del poäng?

– Ja, förhoppningsvis kan jag fortsätta med det här samtidigt som jag inte drar på mig lika mycket utvisningar här som hemma. Förhoppningsvis kan jag hålla mig till poängen och att de utvisningar jag tar inte skadar oss.

Det är kanske tur att Vimmerby har 97 procent i boxplay?

– Det är bra, tack gode gud för det, säger Tyler Coutler skämtsamt. Men det är bättre att jag håller mig borta från utvisningsbåset. Vi tjänar mer på att spela powerplay istället.

”Inte alls nervös”

Den lilla rinken i Vimmerby kommer troligen att passa honom bra.

– Det känns faktiskt som hemma för mig.

I bortamatcherna väntar dock större rinkar, men det är inget som oroar Tyler Coutler.

– Förra året spelade jag collegehockey på stor is. Jag är okej med det, men det kommer att ta några matcher att komma in i det.

Är du nervös över att komma till ett nytt land och en annan kultur?

– Jag är uppvuxen med att vara i väg i tio till 20 dagar och spela hockey. Det har varit bussresor på 25 timmar. Det gör att man växer som människa. Jag är inte alls nervös över det här. Det är hockey, det är likadant överallt.

Tyler Coutler kommer inte att spela i hemmamatchen mot Kalmar i morgon och troligen inte heller på söndag.

– Jag hoppas kunna vara med i hemmamatchen nästa onsdag, säger han.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt