Annons:

Horsky inför derbyt: ”Måste ha kontroll på deras toppkillar”

Phil Horsky vet vad som väntar när Vimmerby tar emot Kalmar i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky inför derbyt: ”Måste ha kontroll på deras toppkillar”

Smålandsderby hemma mot Kalmar HC. Då vet Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky vad som gäller.
– Vi måste ha kontroll på deras toppkillar och på deras powerplay, säger han.

Annons:

12 av 22 omgångar är spelade i den södra Hockeyettan. Vimmerby har imponerat hittills och är trea i tabellen, bara en poäng bakom serieledande Kristianstad. Senast blev det en stabil 3-0-seger borta mot HC Dalen.

– Matchen mot Dalen var jättebra i 60 minuter, både offensivt och defensivt. Boxplay och powerplay funkade och disciplinen var helt okej. Vi behöver prestera på samma sätt mot Kalmar. Jag vill att vi har en ”bortamatch-attityd”. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men det är vad vi har pratat om, säger Phil Horsky.

”Kan göra skillnad”

I bortamatchen mot Kalmar tidigare under säsongen vann Vimmerby i förlängning och Phil Horsky sa då att han trodde att Kalmar skulle vara ett topplag i serien. Verkligheten är just nu en annan. Kalmar är åtta i tabellen och är tio poäng bakom Vimmerby.

Är du förvånad över att de inte gått bättre?

– Jag ska inte säga att jag är förvånad, jag vet hur svårt det är och att det är de små marginalerna som gör skillnad. Jag tycker att Kalmar har ett moget lag och backar som spelar enkelt. De har en bra blandning och det saknas inte mycket för att de ska vara med högre upp. Det är ett farligt lag, men de kanske inte är så jämna över fyra femmor som vi är, säger Phil Horsky och fortsätter:

– Det blir en svår match igen. Kalmar har förlorat sina senaste matcher, mot Kristianstad och Nybro, men har spelat bra i de matcherna. De har en kedja som verkligen kan göra skillnad. Vi måste ha kontroll på deras toppkillar och på deras powerplay.

Jönsson fortsätter

VH har samtliga spelare tillgänglig, vilket innebär att Christian Blomqvist är tillbaka efter skada.

– Han är peppad och redo. Vi tar det steg för steg och kommer att använda honom i powerplay i morgon. Vi ska se till att utnyttja hans skott lite mer.

När det gäller Martin Jönsson, som är inlånad från Nässjö, så spelar han med Vimmerby i den här veckans båda matcher till att börja med.

– Vi tar det vecka för vecka och ska ta ett beslut om hans framtid framöver. Eftersom han inte har spelat seniorhockey tidigare så tar det lite längre tid för honom att komma in i det, det är en process, säger Phil Horsky.

”En liten chansning"

När det gäller tryout-spelaren från Kanada, Tyler Coutler, så kommer han inte att spela mot Kalmar och troligen inte heller på söndag.

– Det här är första gången han är i Europa och vi måste ge honom lite tid.

Vad hoppas du på från Coutler?

– Han vill visa upp sig och vi tänkte ”varför inte?”. Vi söker spelare som har mer driv till kassen och det är hans spelstil, det är vad han står för. Det är en liten chansning, men vi har fått bra referenser, säger Phil Horsky.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt