Annons:

VH-tränaren hoppas på mental styrka – vill behålla lånespelaren

VH-tränaren hoppas få behålla Martin Jönsson i ytterligare några matcher, för att sedan ta ett beslut om hans framtid. Foto: Stefan Härnström

VH-tränaren hoppas på mental styrka – vill behålla lånespelaren

Vimmerby går starkt i den södra Hockeyettan. På söndag väntar bottenlaget Mörrum på bortais.
– Det är ett lag som är svårt att spela mot. Det finns spelare med klass som kan skapa mycket, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

När Vimmerby mötte Mörrum tidigare under säsongen blev det seger med 6-0. Det är dock inget som Phil Horsky lägger någon vikt vid.

– Det var ingen 6-0-match utan målmässigt var det jämnt ganska länge. Vi hade tålamod då och det måste vi ha den här gången också. Vi var tvungna att jobba stenhårt då och vi måste jobba ännu hårdare nu, säger Phil Horsky.

”Jättebra träning”

I skrivande stund är VH tvåa i tabellen, med samma poäng och samma målskillnad som Kristianstad. Det som skiljer lagen åt är att Vimmerby har gjort förre mål. Ner till tiondeplacerade Mörrum skiljer det 17 poäng.

VH kommer närmast från en 5-2-seger mot Kalmar.

– Vi slarvade några minuter i den matchen, men annars gjorde vi en bra match. Efter den matchen har vi haft ett snack om vissa sker och vi hade en jättebra träning i dag. Vi tränar i morgon igen och i övrigt har vi haft videogenomgång precis som vanligt.

”Tittar inte i tabellen”

Mot Mörrum är Vimmerby givetvis storfavorit.

– Men det är ett lag som är svårt att spela mot. Det finns spelare med klass som kan skapa mycket. Sen är vi bättre som lag över hela banan, men det gäller att vi är 100 procent fokuserade i vårt lagspel. Tror vi att det räcker med individuella saker blir det tufft.

Precis som många gånger tidigare den här säsongen betonar Phil Horsky vikten av att vara där mentalt.

– Det är det vi hela tiden måste jobba mer med. Vi måste vara där mentalt och vi måste vara mer desperata. Mot Kalmar slappnade vi av lite på slutet och det var jag inte nöjd med. Det gäller att vara förberedd i huvudet och vi måste vara redo på en tuff match mot Mörrum, säger Phil Horsky.

– Sen tittar jag inte i tabellen. En bortamatch mot ett bottenlag är aldrig enkel. Vi hade problem i Halmstad och det var inte lätt i Tyringe eller Helsingborg heller. Det är lag som är desperata och det måste vi matcha.

Vill ha kvar Jönsson

Som det ser ut i nuläget har VH alla spelare tillgängliga. Taylor Coutler är ännu inte redo för spel.

Hur ser han ut?

– Helt okej. Han behöver lite tid. Han säger att han aldrig tränat med den fart och intensitet som vi gör. Det blir bättre och bättre för varje dag.

Martin Jönsson, inlånad från Nässjö, spelar även på söndag.

Vad händer sen?

– Förmodligen blir han kvar lite längre. Jag vill ha kvar honom i några matcher till och sen måste vi ta ett beslut hur vi vill ha laget framöver, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt