Annons:

Horsky nöjd med VH-insatsen:

Phil Horsky var nöjd med insatsen mot Mörrum.

Horsky nöjd med VH-insatsen: "Gjort det bra i förberedelserna"

Tre nya poäng in på kontot. Ensam serieledare. Vimmerby Hockey har hamnat i en väldigt bra position efter 14 omgångar.
– Det betyder ingenting mer än att vi gjort något bra hittills, säger VH-tränaren Phil Horsky efter 6-3-segern mot Mörrum.

Annons:

Vimmerby Hockey är i ensam serieledning, tre poäng före Kristianstad, efter 6-3-seger borta mot Mörrum den här söndagen. Men det satt hårt åt. VH:s två sista mål kom till efter att ha Mörrum tagit ut målvakten.

– Det var en jättejämn match och svårspelad. Vi hade gjort det bra i förberedelserna, men gjorde en del individuella misstag i mittzon med pucken i första perioden. Men det var bra boxplay, bra powerplay och vi hade mycket tid i anfallszon i andra perioden, säger Phil Horsky. 

VH tog ledningen två gånger om i den första akten, men Mörrum kom tillbaka båda gångerna. Efter en mållös andraperiod gjorde VH tidigt 3-2. Mörrums replik kom snabbt – men då kom ett viktigt 4-3-mål för VH efter drygt en halv minut. 

– Det var ett jättekonstigt mål, ett självmål av deras spelare. Det var märkligt. 

Efter 4-3-målet kontrollerade VH matchen och gjorde ytterligare två mål i tom bur.

– Vi spelade bra efter 4-3-målet och det var väldigt positivt att vi kunde spela av matchen så bra. 

Vinner ni rättvist?

– Det tycker jag. Vi visste att det skulle bli tufft, de slog Nybro, kom ut första tio stenhårt och var desperata. Vi hade scoutat dem väl och visste att det var ett bra hockeylag. Det kommer bara vara sådana här matcher nu, ju längre säsongen går desto tuffare blir det. Vi måste spela ännu enklare.

"Betyder ingenting"

I och med segern leder VH serien tre poäng före Kristianstad. 

– Det betyder ingenting mer än att vi har gjort något bra, men nu betyder det ingenting. Det är bara på slutet det spelar roll. När du är på toppen har du ett ansvar, du är jagad och måste vara ännu bättre förberedd.

Det viktiga är inte tabellplaceringen utan processen, säger Horsky.

– Vi vill förbättra vårt spel, fortsätta spela så här borta och bli mer solida hemma. Det är processorienterat och med processen kommer tabellpositionen automatiskt.

VH-tränaren berömde hela laget.

– Det var en bra laginsats, vi gick runt på sex backar, men det gick bra. Vi gjorde ett jättejobb i boxplayspelet och killarna lyssnar och är mottagliga för vad vi säger. Vi gjorde lite ändringar i PP och det blev skillnaden i dag. 

Skadad back

VH-backen Pelle Ström värmde upp, men spelade ingenting mot Mörrum.

– Det var en liten grej, men vi vill inte riskera något.

Kan han spela mot Tyringe?

– Det tror jag.

Fakta

VH:s poäng: Måns Carlsson (2+0), Hampus Harlestam (1+2), Samuel Eriksson (1+0), Anton Carlsson (1+0), Mathias Wigley (1+0), Jakob Karlsson (0+2), Alexander Andersson (0+1), Martin Jönsson (0+1), Oliver Kempainen (0+1), Jonathan Stålberg (0+1), Sebastian Åkesson (0+1), Oskar Carlsson (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt