Annons:

VH på svår backjakt – räknar inte med Westermark

Vimmerby Hockey är på ständig backjakt, men utbudet är minst sagt skralt. Foto: Linus Johansson

VH på svår backjakt – räknar inte med Westermark

Vimmerby Hockey har kort om backar, men jakten på nyförvärv går trögt. Dessutom har klubben mer eller mindre räknat bort att Filip Westermark ska återvända.
– Han har fått ett bakslag, säger Pelle Johansson, assisterande sportchef i VH.

Annons:

Vimmerby har i nuläget tillgång till sju backar; Pelle Ström, Ludvig Jardeskog, Pontus Näsén, Alexander Andersson, Oskar Carlsson, Jakob Isaksson och Hugo Petersson.

VH jagar förstärkning på backsidan, men jakten går minst sagt trögt.

– Vi är kort om folk på backsidan och är känsliga där om fel killar går sönder, konstaterar Pelle Johansson.

Har ni någon spelare på gång?

– Nej, det är helt tomt där. Om det är svårt att hitta forwards så är det extremt tunt på backsidan. Visst skulle vi kunna chansa på ytterligare en utländsk spelare, men då har vi också ytterligare en vända med Migrationsverket.

Filip Westermark var en av backarna som värvades in till den här säsongen, men han har så här långt inte spelat en enda minut för VH på grund av en gammal skada. Han har befunnit sig hemma i Skellefteå en längre tid och nyligen lånades han ut till SK Lejon för att testa på en comeback. Det gick inte alls.

– Han har fått ett bakslag. Det har bara blivit en match med Lejon och han fick ont då. Vi räknar inte med att han ska komma tillbaka till oss, säger Pelle Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt